- Tusen eller null timer med trening spiller ingen rolle. Det var pur vilje.

Gull-Tarjei om den vanvittige sisterunden.

NOVE MESTO (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen og Tora Berger ankom skiskytternes gullfest i kveld med flere gullmedaljer rundt halsen, men Tarjei Bø bar på det største gullgliset.

Bøs VM-gull på dagens fellesstart var kanskje den største prestasjonen av dem alle: Med et tynt treningsgrunnlag hamlet han opp med resten av verdenseliten og vant det individuelle VM-gullet han drømte om, men ikke torde tro på.

- Vilje og adrenalin Ut fra siste skyting hadde han bare fire sekunders ledelse på VM-kongen Emil Hegle Svendsen, som jaget sitt femte gull på fem starter.

En tøffere motstander kan du knapt ha halsende bak deg. Men Tarjei holdt unna med en fantastisk sisterunde - hvor han hentet ut mer ressurser enn kroppen egentlig hadde å by på.

- Det hadde ikke så mye med treningsgrunnlag eller andre ting å gjøre, det var kun pur vilje og adrenalin i siste bakken. Om jeg hadde hatt tusen eller null timer med trening bak hadde ingen ting å si. Det var kun viljen.

Større enn 2011 24-åringen vant tre VM-gull i Khanty-Mansiysk i Sibir for to år siden også, men han rangerer den triple fangsten her i Nove Mesto høyere.

- Ja, det er en større prestasjon. Forutsetningene for å ta medalje var veldig små for bare en måned tilbake, men jeg har klart å skrape fram en bra form, så det gikk akkurat, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

- Det var kult å få en individuell medalje, og ikke bare få hjelp til en.

På kveldens fest med laget, trenere, sponsorer og andre støttespillere forsikret han at han skulle ta av.

- Jeg kommer til å henge i lysekrona i løpet av kvelden, sa dagens gladeste mann.