Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM 2018, gruppe F: Sør-Korea-Mexico

Tusen tacos for Mexico

Mot Tyskland tok Mexico verden med storm. Mot Sør-Korea kontret dette fitness-laget seg et langt steg mot de 16 siste.

50 MÅL FOR MEXICO: Javier Hernandez har scoret 2-0 og sitt 50. landslagsmål på 104 kamper for Mexico. Framtidas stjerne, Hirving Lozano, er like glad. Mexico er på vei til åttendedelsfinalen. Foto: REUTERS/Darren Staples
50 MÅL FOR MEXICO: Javier Hernandez har scoret 2-0 og sitt 50. landslagsmål på 104 kamper for Mexico. Framtidas stjerne, Hirving Lozano, er like glad. Mexico er på vei til åttendedelsfinalen. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Sør-Korea-Mexico 1–2 (0–1)

DE TAR KONTRINGENE med stor appetitt, presser, orker, dribler og jobber for hverandre. Gjennom det er Mexico blitt et lag å bli glad i. Og når du legger trener Juan Carlos Osorios seiersrate på toppen av det – 33 gevinster på 50 kamper – får du en seiersprosent på over 65.

Det er det verdensmestertakter over.

Jogi Löw er i det nabolaget med Tyskland.

JEG SIER IKKE at Mexico bli verdensmestere 15. juli. Målt mot de beste lagene er det vanskelig å se det. Selv om Mexico er bra besatt, for ikke å snakke om godt trent under Osorios strenge fitnessregime, de løper til det blir mørkt og litt til, er det ikke så homogent. Men at Russland 2018 kan bli et av den gale fotballnasjonens beste mesterskap, kan hende også det beste, er fullt mulig.

Så mye kvalitet og spisskompetanser er det i dette laget.

Fra Guillermo Ochoa i mål, via Andrés Guardado til Carlos Vela, Hirving Lozano og Javier Hernández der framme- etter 2–0 scoringen når med 50 landslagsmål på 104 kamper – er det mye matchvinnende kvalitet.

MEXICO VAR I kvartfinalen i 1986, det er denne fotballgale nasjonens maksnivå så langt i VM-historien. Det skjedde hjemme, Argentina vant til slutt, og siden har Mexico mest vært et lag som har kvalifisert seg til VM, gått videre fra gruppespillet og reist hjem etter den fjerde kampen. Men det er noe med denne årgangen, der mange av dem vet hva det vil si å vinne etter OL-gullet i London for seks år siden.

De spiller på mange strenger og kan vinne kamper enten ballbesittelsen er minimal, som mot Tyskland, eller i overflod, som mot Sør-Korea

Jeg sitter med en følelse av at Mexico kan plage absolutt alle.

VINNEREN AV DENNE gruppa (F) møter toeren i gruppe E (Brasil, Sveits, Serbia). Tror du Brasil vinner sier det seg selv hvor viktig det er å ikke bli nummer to. For blir det Brasil er jeg redd Mexico stopper i åttendedelsfinalen for sjuende VM på rad.

At Brasil skal gå på trynet nå som Neymar har scoret vekk frykten for å mislykkes totalt er utenkelig.

SØR-KOREA HAR en teoretisk sjanse som er så liten av jeg avskriver den. Og godt er det. Semifinalistene fra 2002 er VMs styggeste lag så langt. Det er bare frispark, frispark og frispark. Men Tottenham-esset Son Heung-min er fotballspiller, sjelden vare i dette laget.

Det beviste han da han fikk en meter uten press og blåste inn 2–1 fra 25 meter.

Ut over det har Sør-Korea egentlig bare vært et trist og grisete fotballag.

PS! Belgia ser ut som en million, er allerede klare for de 16 siste og ser ut som et lag som kan nå langt. Det er riktig at Panama (3–0) og Tunisia (5-2 – kunne fort vært 8-2, ja, burde nesten vært det også) ikke har utfordret dem, men åtte scoringer på to VM-kamper – fire av dem fra Romelu Lukaku – gir selvtillit alle dager.

OG ENDA BEDRE for den gylne belgiske generasjonens siste sjanse til å ta verden med storm, Belgia har fått i gang mange spillere. De har ingen skader, kan hvile spillere om de ønsker det mot England, og hvorfor ikke – reservene for favorittlaget er jo (nesten) like gode.

Alt sammen suksessfaktorer for et lag som har planlagt å gå langt.

Kryss av for Belgia.

- FANTASTISK: Den tidligere midtstopperen Gonçalves, som spilte mot Norge i 1998, hyller de tilreisende nordmennene på tribunen. - Det var en fantastisk opplevelse, forteller han om festen og stemningen som kom fra de heldige på stadion i Marseille. Video: Endre Lübeck Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media