«Tusen takk for Welbeck, Manchester United»

Tynes etter spissens to England-mål.

HYLLES OG HÅNES: Twitter flommet over av såkalte memes etter Danny Welbecks to England-scoringer i går kveld. Foto: REUTERS/Denis Balibouse / NTB SCANPIX / Twitter
HYLLES OG HÅNES: Twitter flommet over av såkalte memes etter Danny Welbecks to England-scoringer i går kveld. Foto: REUTERS/Denis Balibouse / NTB SCANPIX / TwitterVis mer

(Dagbladet): Sveits - England 0-2.

Fakta: Danny Welbeck har scoret akkurat like mange mål mot Sveits som Manchester United har scoret hele sesongen.

Setningen over er bare én av mange Twitter-vittigheter rettet mot Manchester United, etter at klubbens tidligere spiss scoret to mål i går kveld.

Galskap-salg Som kjent finnes det ikke større fryd enn skadefryd. Og 23-åringen er nå plutselig en «målfarlig» Arsenal-spiss, ikke en «keitete» Manchester United-angriper.

Dette var et omstridt United-salg, blant annet kritisert hardt av tidligere United-kaptein Rio Ferdinand.

- Jeg kan ikke tro det, det er galskap, sa Ferdinand som fulgte opp med enda en tweet etter Welbecks scoringer i går kveld.

Arsenal- og England-midtbanespiller Jack Wilshire sa i går kveld at Welbeck ønsket å bevise noe overfor gamleklubben som lot ham gå etter seks år.

- Han liker virkelig å spille på topp, han har ikke fått sjansen til det de siste par årene. Du kunne se det i kveld, han ville bevise noe, sier Wilshire til FA-TV og skryter av avslutningene til den hengslete angriperen.

- Fantastisk - Jeg synes ikke han har fått nok anerkjennelse for sin teknikk. Han er fantastisk, og han beviste det i kveld.

- Han er århundrets røverkjøp, sier Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp til egen TV-kanal.

Tidligere England-stopper Terry Butcher mener rett og slett United har dummet seg ut ved å kvitte seg med spilleren som gikk gradene hos de røde djevelene.

- Manchester United kommer til å angre på salget av Danny Welbeck til Arsenal. Han er forferdelig rask, han er en god lagspiller og han avslutter bra. Når du ser hvordan Arsenal spiller, og sjansene han vil få der, så vil Manchester United angre sin beslutning, sier Butcher til Talksport.

10 mål Welbeck scoret i går kveld landslagsmål nummer ni og ti for England, på 29 landskamper. På drøye fem sesonger hos United ble det bare 20 på 90 matcher, og aldri mer enn ni ligamål i samme sesong.

Men på klubblaget har han ofte blitt brukt på kanten, en rolle England-sjef Roy Hodgson mener ikke er den beste for ham.

- Jeg snakker ofte med ham og når jeg spurte hva som var hans beste posisjon svarte han: «Jeg tror det er midtspiss», sier Hodgson.

Med Daniel Sturridges skade fikk han en sjanse han grep på aller beste måte, i tospann med Wayne Rooney og med Raheem Sterling som fremste midtbanespiller.

- Han har vist forståelse for at den posisjon ikke har vært tilgjengelig tidligere fordi andre spillere har vært foran ham i køen. Han har også forstått at han har måttet gjøre en jobb andre steder på banen, sier England-sjefen.

- Han har aldri klaget, men jeg har aldri vært i tvil om at hans ønskeposisjon er spiss.