Tusener sørget over Lofthouse

Bolton-legenden stedt til hvile.

TUSENER TOK FARVEL: Tusener hadde møtt opp for å ta et siste farvel med Bolton-legenden Nat Lofthouse, som onsdag ble stedt til hvile. Blant bårebærerne var Bolton-manager Owen Coyle (midt i bildet).Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
TUSENER TOK FARVEL: Tusener hadde møtt opp for å ta et siste farvel med Bolton-legenden Nat Lofthouse, som onsdag ble stedt til hvile. Blant bårebærerne var Bolton-manager Owen Coyle (midt i bildet).Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

Sentrum i Bolton var fylt med tusener av sørgende da fotballegenden Nat Lofthouse ble bisatt onsdag.

Den tidligere landslagsspissen døde tidligere i måneden, 85 år gammel. En lang rekke fotballkjendiser var til stede i bisettelsen. Ved siden av dagens Bolton-manager Owen Coyle var det blant andre Sam Allardyce, Alex Ferguson, Mark Hughes og Bobby Charlton.

Charlton spilte både med og mot Lofthouse, som scoret målene da Bolton slo Manchester United i FA-cupfinalen noen måneder etter München-ulykken i 1958.

Lofthouse spilte for Bolton hele sin karriere og regnes som klubbens største spiller noensinne. Han scoret også 30 mål på 32 landskamper for England.

- Som gutt var han Boltons største fan, som ung mann vår beste spiller. Senere ble han trener, så manager, sjefsspeider, vår beste pengeinnsamler i de tunge dagene, og til sist president på livstid. Vi kan aldri erstatte ham, sa klubbformann Phil Gartside i sin tale.

Lofthouse var kjent som «the Lion of Vienna» etter at han i en landskamp i Østerrike i 1952 ble slått bevisstløs, men spilte videre og scoret to ganger i Englands 3-2-seier.

(NTB)