ØNSKER VELKOMMEN: Paven besøker Brasil for å ta del i den ukelange fesivalen «World Youth Day» fra 22. til 28. juli, og hilses velkommen. Foto: EPA/LUCA ZENNARO
ØNSKER VELKOMMEN: Paven besøker Brasil for å ta del i den ukelange fesivalen «World Youth Day» fra 22. til 28. juli, og hilses velkommen. Foto: EPA/LUCA ZENNARO Vis mer

Tusenvis av brasilianere hilser paven

Brasilianere i tusenvis fylte Rio de Janeiros gater mandag for å hilse pave Frans velkommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Reisen til Brasil er den første utenlandsreisen den 76 år gamle argentineren foretar siden han ble den første paven fra Latin-Amerika, og reisen er nettopp til hans eget kontinent.

Titusener pilegrimer samlet Titusener av jublende pilegrimer fra hele Brasil og fra andre land omringet bilen hans da han ble kjørt gjennom byen etter et møte med president Dilma Rousseff.

Til tider måtte kortesjen stanse helt opp fordi trengselen rundt pavens bil var for stor. Politi og livvakter hadde sin fulle hyre med å bane vei for bilen.

Men den første dagen av det ukelange besøket ble også preget av vold da opprørspoliti tok i bruk tåregass og vannkanoner for å spre noen hundre demonstranter som protesterte mot hvor mye penger regjeringen bruker på besøket.

Etter møtet med presidenten oppfordret paven unge katolikker til å gå ut og gjøre alle nasjoner til disipler.

Brasil nylig rystet av sosial uro Paven kommer til et land der det store flertallet tradisjonelt har vært katolikker, men der protestantiske kirker har hatt stor framgang de siste årene, ikke minst på grunn av skandalene med pedofile prester i romerkirken.

Besøket finner sted etter at Brasil nylig har vært rystet av sosial uro, utløst av de store utgiftene regjeringen har påtatt seg for å arrangere fotball-VM og OL, samtidig som offentlig transport og andre offentlige tjenester lider under mangel på investeringer.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer