McLaren-rapportene

Tusenvis av skandaløse e-mail: - Dette er en bombe under labben vår!

Bruk og kast i russisk toppidrett

STATLIG SPILL: Alexander Legkov med visesportsminister Yuri Nagornykh på pressekonferanse sist vår i et forsøk på å tilbakevise beskyldningene om statsdop i Sotsji-OL. Nagornykh mistet jobben sist sommer på grunn av avsløringene i rapportene fra Richard H. McLaren, mens Legkov er suspendert i påvente av idrettens rettsbehandling av denne dopskandalen. FOTO: REUTERS/Sergei Karpukhin.
STATLIG SPILL: Alexander Legkov med visesportsminister Yuri Nagornykh på pressekonferanse sist vår i et forsøk på å tilbakevise beskyldningene om statsdop i Sotsji-OL. Nagornykh mistet jobben sist sommer på grunn av avsløringene i rapportene fra Richard H. McLaren, mens Legkov er suspendert i påvente av idrettens rettsbehandling av denne dopskandalen. FOTO: REUTERS/Sergei Karpukhin. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN olympiske 5-mils mesteren Alexander Legkov er til vanlig den største helten i russisk skisport. Slik ser det slett ikke ut i det bevismaterialet som nå finleses i den internasjonale olympiske komite (IOC), for å avgjøre om 33 år gamle Legkov skal få lov til å konkurrere på ski igjen:

- De reddet den dumme geita Legkov, skrev avhopperen Grigory Rodchenkov i en av de tusenvis av e-mailene han tok med seg fra jobben som sjef for dopinglaboratoriet i Moskva. Der organiserte Rodchenkov manipulering av prøvene til rundt 1 000 russiske idrettsfolk etter beskjed fra «Center of Sports Preparation of national teams of Russia (CSP)» ; altså den russiske Olympiatoppen.

Det var Olympiatoppen som valgte ut hvem som skulle beskyttes og hvem som skulle bli avslørt, men med Legkov var det ingen tvil. Et foto av ham prydet kontoret til Vitaly Mutko; den russiske sportsministeren.

«Den dumme geita» er et standard russisk betegnelse som er adskilllig grovere enn den lyder for oss. Bakgrunnen for uttrykket er de overfylte russiske fengslene der den yngste gutten i cella er geita som kan utnyttes på alle mulige vis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer