Tusenvis fulgte Flo-Jo til graven

Mens en hel idrettsverden spekulerer i om doping tok livet av Florence Griffith-Joyner, tok tusenvis av mennesker i dag farvel med den amerikanske sprintdronningen.

Flo-Jo ble minnet i en tre timer lang seremoni preget av sterke følelser, og hun ble senere fulgt til graven av over 2000 mennesker.

- Flo-Jo har nå startet et nytt løp. Ikke for å oppnå en god tid, men et løp i evigheten, sa prest John Nix-McReynolds som forrettet i begravelsen.

Farverik

Griffith Joyner, som mandag døde av et hjerteinfarkt i sitt hjem i Orange County i California, fikk med rette tittelen verdens raskeste kvinne etter å ha satt verdensrekorder på 100 og 400 meter og tatt to gull- og en sølv i Seoul-OL i 1988. Hun var kjent for sine farverike drakter og negledesign, men etter at hun la opp måtte hun slite med beskyldningene om at hun var dopet da hun hadde tartan-dekket som arbeidsplass.

I dag tok familien et siste farvel med sin kone, mor og søster.

- Vi visste at hun var spesiell allerede dagen hun ble født. Når noe hendte i verden var det likevel bare hennes glans vi la merke til, sa broren Weldon Tipps mens Flo-Jo's sju år gamle datter Mary Ruth, mannen Al Joyner og svogeren Bob Kersee tok farvel.

Tarvelige rykter

Kersee tok et oppgjør med journalister og eksperter som har blåst nytt liv i spekulasjonene om at hun døde av dopingmisbruk.

- Florence valgte å stoppe slik at sjalusi og stygge rykter ikke lenger kan ramme henne. De tarvelige, usanne ryktene fra useriøse journalister har ikke lenger noen virkning, sa en bitter men respektfylt Bob Kersee.

(NTB-Reuters)

PÅ NORGESBESØK:</B> Sprintdronningen Flo-Jo koste seg på åpningsseremonien under OL på Lillehammer 1994.