Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tusenvis gikk glipp av øvelser på grunn av sikkerhetstiltak

Flere tomme tribuner i Sotsji lørdag.

 IKKE AKKURAT FULLT:  Sånn så triubene ut under mennenes slopestylefinale i Roza Khutor i går. Foto: REUTERS / Lucas Jackson / NTB Scanpix
IKKE AKKURAT FULLT: Sånn så triubene ut under mennenes slopestylefinale i Roza Khutor i går. Foto: REUTERS / Lucas Jackson / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrangøren av vinter-OL opplyste søndag at 92 prosent av billettene til lørdagens øvelser var solgt, men medga at sikkerhetstiltakene gjorde at tusener ikke rakk fram i tide.

Lørdagens konkurranser var godt besøkt, men i de fleste øvelser var det tomt på deler av tribunene.

Arrangørens talskvinne Alexandra Kosterina uttrykte søndag tilfredshet med publikumsbesøket.

- 92 prosent av billettene var solgt, og arenaene var ganske fulle. Vi håper frammøtet blir enda bedre utover i lekene, sa hun.

Hun bekreftet at tusenvis av tilskuere kom for sent, eller ga opp å komme i det hele tatt, som følge av de omfattende sikkerhetskontrollene som førte til lange køer.

- Folk må forstå at man må beregne god tid, sa hun.

- Vi hadde noen problemer som følge av den russiske uvanen med å komme så tett opp til en begivenhet som mulig og aldri møte opp i god tid. På grunn av det opplevde vi at noen kom for sent.

På spørsmål om hvor mange som møtte opp, svarte hun 81 prosent. Hun sa at om lag 40.000 billetter var solgt til lørdagens øvelser.

IOK-talsmann Mark Adams roste innledningen av lekene.

- Det var flott idrett og flotte anlegg. Utøverne står i sentrum, slik det skal være, sa han.

(NTB)

Hele Norges coronakart