FOLKEHELT: Kylian Mbappé er en av Frankrikes mest populære personer og fikk en heltehjemkomst i Bondy nylig. Foto: NTB scanpix
FOLKEHELT: Kylian Mbappé er en av Frankrikes mest populære personer og fikk en heltehjemkomst i Bondy nylig. Foto: NTB scanpixVis mer

Mbappe hyllet av hjembyen

Tusenvis møtte opp for å hylle Mbappé i hjembyen

Kylian Mbappé setter den parisianske drabantbyen på kartet og byen elsker ham for det.

Tre måneder etter at han var med på å løfte Frankrike til et nytt VM-gull, 20 år etter det forrige er Kylian Mbappé tilbake på stedet han vokste opp.

I finalen mot Kroatia var 19-åringen banens beste og scoret ett av Frankrikes mål. Allerede da ble det gjort planer i hjembyen hans om en festseremoni for å takke byens største sønn.

Tusenvis av mennesker har møtt opp i Paris-forstaden Bondy for å gi helten deres den varmeste mulige velkomsten.

– Det er så mange følelser knyttet til å komme tilbake hit. Jeg er mer glad for å se dere, enn dere er for å se meg, jeg lover. Tro på drømmene deres, en dag er det en av dere som står her og da står jeg foran scenene og applauderer, sier Mbappe til folkehavet foran ham.

FOLKEHAV: En mengde fans hadde møtt opp på Leo Lagrange stadion for å hylle Mbappé. Foto: NTB scanpix
FOLKEHAV: En mengde fans hadde møtt opp på Leo Lagrange stadion for å hylle Mbappé. Foto: NTB scanpix Vis mer

For Bondy har Mbappés suksess vært viktig for forstadens identitet og stoltheten til personene som bor der. De 55 000 menneskene som hører til i en av de fattigere forstedene til Paris har trykket bysbarnet til sitt bryst.

- Mbappé kommer fra en mikset familie; faren er fra Kamerun og moren fra Algerie og han er en blanding av det. Det er bildet av Bondy og bildet av det franske landslaget, sa byens kommunalråd, Nabil Larbi til CNN etter VM.

- Mbappé er et rent produkt av Bondy. Nå må vi se diversitet som en positiv ting. Vanligvis når folk hører om Bondy, tenker de på negative ting, men når du kommer hit forstår du at det er «fake news», for alle ønsker deg velkommen her og alle er velkomne her, sier Larbi.

Frankrikes nåtid og framtid

«1998 var et bra år for fransk fotball. Kylian Mbappé ble født.» Det står det på en diger reklameplakat fra Nike som har hengt i byen de siste månedene.

Møtet i Bondy skjedde tidligere denne uka. Da hadde Mbappe akkurat kommet tilbake fra Island, hvor han hadde reddet Frankrike med to seine scoringer i et innhopp i Nations League-oppgjøret. Mbappé er Frankrikes framtidshåp og nåtid.

Bakgrunnen til Mbappe, med den tøffe oppveksten i Bondy, gjør ham til en svært reflektert og oppegående ung mann. Pengene han tjente på VM-gullet donerte han til en veldedighet som lærer syke og funksjonshemmede barn idrett.

Mbappe selv føler han ikke har hatt en ordentlig ungdomstid.

- Selv om jeg lever livet jeg alltid har drømt om føles det som jeg savner noe. Jeg har aldri gjort ting som andre tenåringer gjør. Jeg gikk rett fra et barn til å leve i voksenverden og forventes å oppføre meg deretter, sier Mbappe i et intervju med magasinet Time.

Tenker ikke på Gullballen

Allerede har han notert seg for ti landslagsmål, før fylte 20 år. På samme alder hadde Messi to mål for Argentina, og Cristiano Ronaldo hadde scoret seks for Portugal.

Det er lett å glemme at Mbappe fortsatt bare er en tenåring, et par dager yngre enn Martin Ødegaard. Den franske superstjernen har allerede to og en halv sesong på øverste nivå bak seg, er verdensmester og har gått fra suksess til suksess.

Antallet beundre for den talentfulle unggutten virker å være når ustoppelig. Selv hans superstjerne-lagkamerat Neymar har latt seg imponere.

- Når Kylian åpner munnen for å prate, hører man nøye etter. Han er et fenomen, sa Neymar etter en kamp tidligere i sesongen.

Selv om han ikke er redd for å svare på spørsmål er det en ting Mbappé ikke ønsker å svare på. Han hevder at han ikke ønsker å fokusere på individuelle utmerkelser.

- Jeg vil ikke tenke på Ballon d'Or, for da risikerer jeg å bli en individualist på banen og jeg ønsker å hjelpe lagkameratene mine.