Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyson Gay:

Tusenvis sørget over Gays drepte datter (15): - Jeg vil at dere skal elske hverandre

Trinity Gay skutt og drept.

SORG: Sprinteren Tyson Gay sørger etter at datteren Trinity ble drept i en skyteepisode. Foto: REUTERS/Bryan Woolston
SORG: Sprinteren Tyson Gay sørger etter at datteren Trinity ble drept i en skyteepisode. Foto: REUTERS/Bryan Woolston Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av mennesker samlet seg mandag kveld for å tenne lys for den amerikanske friidrettsstjernen Tyson Gays avdøde datter.

Minnestunden fant sted på Lafayette High School i Kentucky – skolen der 15 år gamle Trinity Gay gikk før hun ble skutt og drept søndag. Tyson Gay var selv til stede og takket de mange fremmøtte for støtten og omtanken i en vanskelig tid.

– Jeg vil at dere skal elske hverandre, være fredelige og beskytte hverandre. Det ville Trinity ha ønsket, sa friidrettsstjernen og tilføyde at han er nummen etter å ha gråt mye i kjølvannet av søndagens tragiske hendelse.

– Livet er ingen spøk, tilføyde han.

Skuddveksling

Mange av de fremmøtte på mandagens minnestund hadde på seg rosa klær – Trinity Gays favorittfarge. Andre hadde ballonger i hendene. Flere par med friidrettssko hang på gjerder i området sammen med et banner med påskriften «Til minne om Trinity».

Den lovende friidrettsutøveren døde på et sykehus søndag etter å ha blitt skutt utenfor en restaurant i Lexington natten i forveien. Ifølge rapportene skal det ha oppstått en skuddveksling mellom to parkerte biler, og ett av skuddene skal ha truffet Gay i nakken.

Trinity Gay skal ikke ha sittet i noen av de aktuelle bilene.

Tre menn ble søndag siktet i forbindelse med skytingen. Mandag erklærte de seg alle ikke skyldige i anklagene som rettes mot dem. Neste rettsrunde i saken er satt til 25. oktober.

Kriseteam

Tyson Gay sa i et intervju med nyhetsbyrået AP mandag at politiets beskrivelser tyder på at datteren var en uskyldig tilskuer til skytingen. Samtidig har det foreløpig fremkommet svært få detaljer rundt etterforskningen.

Mandag var et kriseteam på plass på Lafayette High School, der den avdøde 15-åringen gikk på skole.

Trinity Gay var et stort friidrettstalent. Senest under de statlige mesterskapene i mai leverte hun toppresultater på flere distanser.

Tyson Gay er regnet som en av verdens beste sprintere. Han ble verdensmester på både 100 og 200 meter i VM i 2007. Han var også med på laget som vant 4 x 100 meter i samme mesterskap.

Sommerens Rio-OL ble en stor nedtur for amerikaneren. 33 år gamle Gay har den siste tiden slitt med skader.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!