Tutta: - Jeg puttet meg bort

Ble nummer fire i British Open.

SKUFFET: Suzann Pettersen klarte ikke å skjule skuffelsen over at seieren røk i British Open Foto: Andy Buchanan / NTB Scanpix
SKUFFET: Suzann Pettersen klarte ikke å skjule skuffelsen over at seieren røk i British Open Foto: Andy Buchanan / NTB ScanpixVis mer

ST. ANDREWS (Dagbladet): Suzann Pettersen var med i kampen om seieren til nesten siste slutt i British Open på St. Andrews, men for svak putting ble ødeleggende for den norske golfdronningen.

Tutta spilte, for det meste, strålende fra tee til green, men slet med å få i puttene.

- Jeg puttet meg ut av dette her, egentlig. Jeg vet ikke hvorfor, men det er veldig vanskelig å putte bra når det blåser. Jeg gir meg selv mange sjanser, men bommer på farten på flere, sier hun til Dagbladet et par minutter etter at runden er over.

Hun gikk på to over par på sisterunden, bare fire gikk under par i meget vanskelige forhold på de 18 siste hullene, og ble nummer fire sammen med Morgan Pressel.

Seieren gikk til amerikanske Stacy Lewis. Hun slo til med en enestående avslutning. Birdie på det 17. i dagens forhold er grunn nok alene til å fortjene å vinne, og da hun avsluttet med en ny birdie var det ingen som klarte å tukte henne.

Tutta hadde flere gode birdiemuligheter underveis, men gang på gang skled ballene like til side for hullkanten. Og de gangene putteren måtte til pers for å redde par, ble det stort sett bogeyer. Hun treputtet blant annet hull 13 og 15.

Da det skjedde for andre gang gikk lufta ut av ballongen.

- Ja, det gjorde det. Også er jeg aggressiv og slår jeg drive på 16, men slår feil kølle inn mot greenen, sier Tutta.

Da rullet ballen ned på det nederste nivået på greenen, og som så mange ganger tidligere på sisterunden endte birdieputten kort. Ved den anledningen tente Tutta skikkelig til på greenen.

- Jeg har lov til å være fornøyd samtidig som jeg er skuffet.

Marianne Skarpnord (27), den andre norske jenta i turneringen, leverte godkjent og ble nummer 36.