Tutta: - Lørdag skal jeg virkelig dra på. Da er det ingenting å spare på

Suzann Pettersens leder British Open med to runder igjen.

GIR TRENEREN ÆREN: Suzann Pettersens storspill under British Open har gitt henne ledelse og et perfekt utgangspunkt foran de to avsluttende rundene. Mye av æren gir hun til sin nye trener Butch Harmon. Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB Scanpix
GIR TRENEREN ÆREN: Suzann Pettersens storspill under British Open har gitt henne ledelse og et perfekt utgangspunkt foran de to avsluttende rundene. Mye av æren gir hun til sin nye trener Butch Harmon. Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Suzann Pettersens storspill under British Open har gitt henne ledelse og et perfekt utgangspunkt foran de to avsluttende rundene. Mye av æren gir hun til sin nye trener Butch Harmon.

Tiger Woods' tidligere trener tok over ansvaret for 34-åringen mot slutten av fjoråret. Etter trenerbyttet har de gode slagene blitt flere og skadene færre for Tutta.

Det har hun ettertrykkelig bevist i Skottland hvor hun er ensom på topp foran avslutningsrundene i helgen. Spesielt annenrunden, hvor hun gikk på 69 slag under meget vanskelige forhold, har imponert både medspillere og tilskuere.

- Det står respekt av den runden, fastslo norske Marianne Skarpnord overfor NTB.

Ifølge Pettersen jobber Harmon kontinuerlig med å gjøre ting så enkelt som mulig.

- Han har gått tilbake til det enkle, eller han forsøker iallfall. Jeg gjør hva jeg kan for å surre det til, men han får meg raskt tilbake på riktig spor, sa Tutta etter runden fredag.

Pettersen har kommet på henholdsvis 4.- og 2.-plass i British Open de to siste årene.

Lengre perspektiv For Oslo-golferen var det ikke enkelt å bestemme seg for å bytte ut sin trener gjennom seks år, David Leadbetter.

- Jeg var klar for å gå videre og skrive et nytt kapittel i livet. Jeg spilte bra i seks år med Lead som trener, men jeg kunne ikke vært mer fornøyd enn det jeg er nå.

I tillegg til å ha funnet storformen, tror Tutta at endringen vil forlenge karrieren.

- Jeg har alltid sett på OL i 2016 som et naturlig mål, men slik følelsen og spillet er nå har definitivt endret mitt perspektiv på karrieren. Jeg har fremdeles mange mål jeg ønsker å nå, sa hun.

Trump fulgte Tutta Under turneringen har den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump tatt sin del av oppmerksomheten. Banen det spilles på er eid av milliardæren.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

Både torsdag og fredag brukte han noen minutter på å følge noen få utvalgte spillere. Blant dem var Tutta som møtte Trump på hull 12 fredag.

- Hun er en stor golfer, men viktigere - en fantastisk person, sa Trump til NTB.

- Det er hyggelig at han kommer for å se på. Jeg prater mye «skit» med ham, kommenterte Tutta.

Skarpnord Skarpnord klarte også cuten etter runder på 71 og 74 slag. Nå skal hun gi alt i helgen for å sikre sin beste majorplassering noensinne.

- Lørdag skal jeg virkelig dra på. Da er det ingenting å spare på. Jeg kjører på det jeg har, så får vi se hvordan det går, sa hun.

29-åringen slår ut klokken 13.15, mens Tutta går ut i lederballen 14.55.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer