TUTTA BEST MED GOLFKØLLENE: Ifølge nyhetsbyrået, som har tatt dette bildet, forsøker Suzann Pettersen å danse hula etter LPGA-seieren på Hawaii i natt. Foto: AP / Eugene Tanner / NTB scanpix
TUTTA BEST MED GOLFKØLLENE: Ifølge nyhetsbyrået, som har tatt dette bildet, forsøker Suzann Pettersen å danse hula etter LPGA-seieren på Hawaii i natt. Foto: AP / Eugene Tanner / NTB scanpixVis mer

Tutta danset hula etter seieren på Hawaii

Hennes ellevte LPGA-triumf.

Suzann Pettersen vant LPGA-turneringen i golf på Hawaii etter en dramatisk duell med amerikanske Lizette Salas.

Avgjørelsen falt i omspill, etter at «Tutta» mistet ledelsen med bogey på det 18. og siste hullet. Salas hentet inn den norske 32-åringen med en rødglødende 62-runde, men hun slo i vannet i omspillet. Dermed holdt det med par for Pettersen.

Vinden som gjorde det vanskelig de første rundene hadde avtatt lørdag, og mange spillere radet opp birdier. Suzann Pettersen greide åtte stykker, men hun hadde også tre bogeyer.

- Jeg spilte veldig godt, med bare ett dårlig utslag. Jeg er svært fornøyd, sa Tutta etter sin 11. seier på LPGA-touren.

Hun holdt hodet kaldt og leverte en sterk 67-runde selv om Salas senket birdie etter birdie på vei mot ny banerekord på Ko Olina-banen. På 18. og siste hull var amerikanerens birdieputt i kanten på hullet, men den gikk ikke inn.

Femtegir - Jeg prøvde å forbli aggressiv. Jeg så ikke mye på resultattavla mens jeg spilte, sa Tutta, som hevder at hun ble klar over trusselen fra Salas først på 15. hull.

- Jeg tenkte «hvor kom hun fra», for jeg husket ikke å ha sett henne i tetsjiktet på resultatlisten før runden, sa hun og roste 23-åringen.

- Lizette spilte strålende. Det er slik man må gjøre for å vinne turneringer. Hun presset meg hardt, og det holdt meg i femtegir.

Salas hadde spilt ferdig da Pettersen kom til 18. hull, og der ville par vært nok til å vinne. I stedet fikk hun sitt ene dårlige utslag, havnet utenfor fairwayen og måtte nøye seg med bogey.

I vannet Dermed måtte de to spillerne ut på det 18. hullet en gang til i duell om turneringsseieren. Salas var i sitt første omspill, mens Pettersen hadde vunnet fire av sine seks tidligere.

Begge hadde gode utslag, men Pettersen plasserte sitt neste slag seks meter fra flagget. Salas slo ballen i vannet. Deretter misset hun en bogeyputt og endte med dobbel bogey. Uten press kunne Pettersen rolig putte to ganger for par og tittelen.

- Mitt eneste dårlige slag i dag var i omspillet. Jeg er svært stolt av meg selv, og det holdt nesten til min første seier, sa Salas, som hadde ni birdier og en eagle på 10. hull.

Suzann Pettersen innkasserte 255.000 dollar (1,5 millioner kroner) og klatrer en plass til 5.-plass på verdensrankingen.

Den thailandske tenåringen Ariya Jutanugarn tok tredjeplassen, mens verdensener Park In-bee endte på delt 4.-plass etter en 67-runde lørdag.

(NTB)

OMSPILL: Suzann Pettersen gir Lizette Salas etter at de måtte spille ommspill på det 18. hullet for å avgjøre turneringen. Foto: Kevin C. Cox, Getty Images / AFP / NTB Scanpix
OMSPILL: Suzann Pettersen gir Lizette Salas etter at de måtte spille ommspill på det 18. hullet for å avgjøre turneringen. Foto: Kevin C. Cox, Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer