Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tutta er skadefri og revansjelysten

Øyner muligheten for sesongens første seier i Sør-Korea.

VIL VINNE IGJEN: Suzann Pettersen trives i Sør-Korea, og er klar for å kjempe om gullet i helgens LPGA-turnering. Her feirer hun seieren i 2012. FOTO: AFP / JUNG YEON-JE
VIL VINNE IGJEN: Suzann Pettersen trives i Sør-Korea, og er klar for å kjempe om gullet i helgens LPGA-turnering. Her feirer hun seieren i 2012. FOTO: AFP / JUNG YEON-JE Vis mer

Suzann Pettersen jakter fremdeles på sesongens første seier på LPGA-touren. I helgens turnering i Sør-Korea håper hun å grave fram formelen som gjorde henne til verdenstoer.

- Jeg håper å finne mitt gamle jeg. Jeg må få tilbake innbittheten og få opp intensiteten, sier Tutta til NTB.

Oslo-golferen har slitt med flere småskader gjennom sesongen, og forrige helg var det en av hovedgrunnene til at turneringen i Malaysia endte med en skuffende 49.-plass.

- Jeg hadde rett og slett litt problemer med kropp og sjel. Jeg fikk ikke gjort noe med det dagene før start, og målet var bare å komme seg gjennom banen de første dagene. Da får man et annet og feil fokus.

Defensiv tankegang Etter noen dager med intensiv behandling har hun nå fått positive svar. Både tirsdag og onsdag gikk hun treningsrunder uten smerter. Kroppen føles mye bedre før turneringen hun har vunnet to ganger før (2007, 2012) svinges i gang natt til torsdag.

- Nå funker alt. Vi er en bra gjeng som reiser, og da får jeg hjelp med en gang. Det er alfa og omega for meg. I det siste har jeg spilt med en del smerte og da har jeg spurt meg selv om jeg i det hele tatt burde spille. Det er en defensiv tankegang, uten at jeg ønsker det. Nå er det mye bedre.

Til tross for ti plasseringer blant de ti beste denne sesongen, er ikke Tutta fornøyd. Hun setter store krav til seg selv, og i Sør-Korea er det seier som står i hodet på 33-åringen.

- Målet er å avslutte med stil. Jeg har alltid trivdes godt i Sør-Korea. Man kan leve på gamle bragder en stund, men til sjuende og sist føler man at man henger litt etter.

«Dronning»-bryllup I det asiatiske landet har de kvinnelige golfproffene poppet fram som hestehoven på våren. Interessen har gått til himmels - og dét merker spillerne på kroppen.

- Det er helt vilt her. Damegolf er utrolig stort, og da blir det ekstra morsomt å spille. Det blir masse mennesker og god stemning. Det er alltid gøy å spille med litt liv rundt seg, sier Tutta.

God stemning ble det definitivt mandag for det norske golfesset. Da var hun invitert i bryllupet til en av landets største golfprofiler, Park In-bee.

Hun og Tutta har kjempet mange dueller på LPGA-touren de siste årene, men på privaten er de to gode venninner. Tutta mener bryllupet var et eksempel på hvilken posisjon golf har i landet.

- Man skulle jo tro det var dronningen som giftet seg, ler hun. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling