AVSLUTTET STERKT : Suzann Pettersen endte årets første majorturnering på en sterk annenplass.Foto: SCANPIX/REUTERS/Gus Ruelas
AVSLUTTET STERKT : Suzann Pettersen endte årets første majorturnering på en sterk annenplass.Foto: SCANPIX/REUTERS/Gus RuelasVis mer

Tutta ett slag unna seier i årets første major

- Jeg er stolt av det jeg gjorde i dag, sier hun etter 2.-plassen i Rancho Mirage.

||| (Dagbladet): Med en strålende tredjerunde hadde var Suzann Pettersen plutselig tilbake i seierskampen og i angrepsposisjon foran søndagens avsluttende runde av sesongens første majorturnering i Rancho Mirage i California.

Det norske golfesset startet dagen ett slag bak ledende Karen Stupples fra Storbritannia. 18 hull senere var «Tutta» åtte slag foran Stupples, men en 69-runde holdt «bare» til annenplass til slutt.

Taiwanske Yani Tseng, som lå likt med oslojenta før søndagens runde, leverte nemlig en 68-runde, og vant dermed Kraft Nabisco Championship ett slag foran Pettersen.

- Jeg bommet på et par birdie-muligheter, og etter at jeg bommet på greenen på hull 17, visste jeg at jeg måtte ha en eagle på det 18. for å havne i omspill med Yani. Jeg kom nær med «chipen» for en eagle, men det var ikke nok. Gratulerer til Yani. Jeg kunne tross alt gå av den 18. greenen og være stolt av det jeg gjorde i dag, skriver Pettersen på suzanngolf.com.

Tutta sto for birdie på hull 2, 11, 16 og 18, men en bogey på det sjette hullet var det som skilte henne fra et eventuelt omspill mot Tseng.

Dette var tredje gang Tutta ble nummer to i turneringen (også i 2007 og 2008), som er én av fire majorturneringer i løpet av sesongen. Hun har én majortittel på merittlista, LPGA Championship-tittelen fra 2007. Neste mulighet til å gi denne selskap i premieskapet, blir når samme turnering går av stabelen på Locust Hill Country Club i Rochester, New York i slutten av juni.

Sørkoreanske Song-Hee Kim ble nummer tre. Hun var tre slag bak Pettersen og fire slag bak vinneren Tseng.

For annenplassen kunne Tutta innkassere 183.814 dollar (cirka 1,09 millioner kroner).
 
Marianne Skarpnord var også med i turneringen i California, men Skarpnord skuffet på begge de to første rundene og klarte ikke cuten.