Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tutta får full støtte: - Hun gjorde det eneste riktige

- Lee har tabbet seg ut.

(Dagbladet): Det var i morgentimene søndag at det ble stor dramatikk under Solheim Cup. Suzann Pettersen og Charley Hull, som spilte sammen for det europeiske laget, vant lagduellen mot USA etter at «Tutta» påpekte et regelbrudd hos motstanderen.

USAs Alison Lee hadde plukket opp ballen på et ulovlig tidspunkt, da hun trodde Europa-laget hadde gitt bort putten. Det hadde de ikke gjort, og USA fikk et straffeslag. Pettersen og Hull vant med to slag.

Måten dette er gjort på, anses som usportslig, til tross for at regelboka er på den norske jentas side. Derfor har kritikken mot den norske golfstjerna haglet i ettertid.

Full støtte Men Suzann Pettersen har Golfforbundets fulle støtte.

- Alison Lee tar sin egen putt ca 60 cm unna, og må selvfølgelig ta konsekvensen av det. Vi kan ikke utvikle matchspill slik at spillerne selv bestemmer hvilke putter de skal få, sier toppidrettsansvarlig i Golfforbundet, Jon Karlsen, til Dagbladet.

Karlsen, som også er Tuttas puttingtrener, mener 34-åringen gjorde det eneste rette.

- Lee har tabbet seg ut. Det er synd å se at hendelsen ble fulgt opp av svak coaching og lederskap fra de europeiske kapteinene, legger han til.

Redd det vil henge ved Sportssjef i Eurosport, Jan-Erik Aalbu, har fulgt Pettersen i turneringa. Han forklarte situasjonen slik overfor Dagbladet tidligere søndag:

FÅR STØTTE: Suzann Pettersen får støtte av golfforbundet etter dramatikken i Solheim Cup søndag. Her sammen med sin caddie i en turnering i Oregon i august. Foto: Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP
FÅR STØTTE: Suzann Pettersen får støtte av golfforbundet etter dramatikken i Solheim Cup søndag. Her sammen med sin caddie i en turnering i Oregon i august. Foto: Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP Vis mer

- I golf har man en kotyme der man gir bort putter når man spiller lagkonkurranser som i Solheim Cup. Denne ballen til den amerikanske jenta er det man kaller en typisk «given put». Men så plukker hun ballen opp før Tutta og hennes lagvenninne sier at hun kan gjøre det. Lee er en ung og urutinert jente som gjør en stor feil, sier Aalbu.

Aalbu er redd for at Pettersens avgjørelse om å klage inn regelbruddet kan komme til å henge ved golfstjerna en tid. Karlsen tror imidlertid ikke at det kommer til å prege henne i framtida.

- Hun viste stor styrke ved å gjøre det rette da de europeiske kapteinene ikke klarte å holde hodet kaldt. Suzann er rå mentalt, så om noen amerikanere senere ønsker å bruke dette mot henne kommer det til å prelle av, sier Karlsen til Dagbladet.

- Ut-skurket Diego Costa Suzann Pettersen har høstet kritikk fra flere store navn i løpet av formiddagen. Tidligere fotballproff Dietmar Hamann har døpt saken «Solheim-gate».

- Har noen noensinne sett mer usportslig oppførsel enn Suzann Pettersen viste i Solheim Cup i morges? spør tyskeren.

Andre drar paraleller til Diego Costa, som vakte oppsikt med sin oppførsel i fotballkampen mot Arsenal i går.

Fotballskribent i Sunday Mirror, Andy Dunn, skriver dette på Twitter.


- Trodde ingen kunne ut-skurke Diego Costa denne helga. Men Suzann Pettersen har klart det.

Mange kritikere, men Pettersen får også støtte. Som de påpeker: Hun har regelverket i ryggen.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling