Tutta flytter

TENERIFE (Dagbladet): Sist Suzann Pettersen (21) var innom Oslo, var hun på visning. Nå skal hun kjøpe sin egen bolig. - Men mamma vil ikke at jeg skal flytte, sier Suzann med et stort smil til Dagbladet.

Norges golfess bor fremdeles på jenterommet, men snart er det slutt. Bare hun får litt bedre tid vil hun kjøpe sin egen leilighet i Oslo.

- Jeg skal ha en leilighet med tre soverom, sier Suzann. - Da kan jeg leie ut to av rommene til venner - for jeg er jo nesten aldri hjemme.

Liker det ikke

Mamma Mona liker ikke helt tanken på at Suzann skal flytte hjemmefra.

- Jeg forsøker å fortrenge at hun ikke lenger skal bo hos oss, sier hun til Dagbladet.

Men før Suzann svir av noen millioner på boligmarkedet, skal hun forsøke å sikre sin andre seier på Europa-touren. Hun har stadig bare triumfen fra French Open i fjor å se tilbake på. Og fire andreplasser.

- Ja, det er på tide med en ny seier, sier Suzann. - Jeg har en god følelse, men skal også ha flaks for å gå helt til topps.

I går fikk hun overlevert den nye golfbagen sin av Dagbladet. Vi hadde den med fra Oslo. Navnet hennes er innbrodert i gullskrift, sammen med det norske flagget og hennes sponsorer.

Vinnerbag

- Takk for at dere tok med bagen, sier Suzann, og flytter køllene over med én gang. - Jeg har tatt sikte på at dette skal bli en vinnerbag.

Siden Nabisco Championship i California i påsken har Suzann vært hjemme og feiret 21-årsdagen - i fem dager!

- Jeg fikk festet fra meg, sier hun og ler.

Så reiste Suzann til Berlin og trente med Simon Holmes i to uker. Så to dager i Oslo, tilbake til Berlin, videre til Malaga før hun ankom Tenerife tirsdag. I går gikk hun 18 hull på Golf Del Sur sammen med sponsorer.

- Hvilket inntrykk sitter du igjen med etter runden?

- Banen er bra, den, men greenene har for høyt gras, sier Suzann. - I forhold til Nabisco-greenene er det som å putte på fairway.

- Hva med vinden - det blåser til dels voldsomt?

- Vinden er vanskelig - jeg kan ikke slå mine utslag så høyt som jeg pleier, sier Suzann.

På tide med seier

Suzann trekker fram Elisabeth Esterl, Paula Marti, Karine Icher og fjorårets vinner av Europa-touren Raquel Carriedo som de største favorittene i Tenerife Open. Men Suzann, som har som mål å gå til topps sammenlagt på Europa-touren, vil noe annet.

- Det er egentlig på tide å vinne en turnering på Touren igjen, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

  • Klokka 09.00 slo Suzann ut. Hun går i flight sammen med Elisabeth Esterl og Johanna Head.
PÅ MED VINNERSMILET: Suzann Pettersen ble glad for å få den nye golfbagen sin i går. - Jeg håper dette kan bli en vinnerbag, sier 21-åringen.