Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tutta fnyser av brannfakkel fra svensk langrennsstjerne

- Jeg skjønner at folk reagerer, sier golfstjernen.

STØTTER KOLLEGA: Suzann Pettersen forstår de som reagerte på at Henrik Stenson ble snytt for svenske Bragdguldet. Langrennsløperen Johan Olsson vant. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STØTTER KOLLEGA: Suzann Pettersen forstår de som reagerte på at Henrik Stenson ble snytt for svenske Bragdguldet. Langrennsløperen Johan Olsson vant. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Utdelingen av «Bragdguldet» til langrennsløperen Johan Olsson skapte bråk i Sverige.

Flere kjente profiler raste og mente det var golferen Henrik Stenson som fortjente prisen etter en fantastisk sesong.

- Jeg skjønner at folk reagerer, sier Suzann Pettersen (32) til Dagbladet.

- Hvor mange går 5-mila? Golferen Stenson vant sluttspillet både på PGA- og europatouren. Det har ingen klart tidligere.

Flere internasjonale stjerner rev seg i håret etter at Olsson, som vant femmila i VM i februar, snøt Stenson for den prestasjetunge prisen. I dag kom også Tiger Woods med støtte til Stenson, via svenske Expressen.

Suzann Pettersen stusser på at Stenson ble forbigått.

- Det er selvsagt vanskelig å sammenligne idretter, men Stenson gjorde noe ingen andre har klart før. Jeg vet ikke hvor mange som går femmila på ski, sier Tutta til Dagbladet.

STORSPILL. Henrik Stenson har storspilt på golfbanen i år. Foto: EPA/ALI HAIDER
STORSPILL. Henrik Stenson har storspilt på golfbanen i år. Foto: EPA/ALI HAIDER Vis mer

- Jeg skjønner at langrenn og ski står sterkt i Sverige og i Norge. Men det Stenson gjorde kan knapt gjøres på nytt. Jeg var helt sikker på at Sverige, som en golfnasjon, ville støtte ham. Men han får nok den hederen han fortjener senere, sier hun.

Ingen idrett? Den svenske langrennsløperen Teodor Peterson uttalte følgende til Expressen i forbindelse med prisutdelingen:

- Golf er vel ingen ordentlig idrett? sa Peterson til avisa.

Suzann Pettersen mener uttalelsen er usaklig.

- Golf er toppidrett som alt annet. Det kreves mye mentalt, teknisk og fysisk. Alle de tre tingene er helt avgjørende. Selvsagt er det idrett på linje med andre ting. Det sier seg selv, sier Pettersen til Dagbladet.

VANT PRIS: Langrennsløperen Johan Olsson vant Bragdguldet etter blant annet seier på femmila i VM.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VANT PRIS: Langrennsløperen Johan Olsson vant Bragdguldet etter blant annet seier på femmila i VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer