«Tutta» føler seg i god form: - Jeg er tilbake blant vinnerkandidatene

Ryggproblemene er borte.

De brysomme ryggproblemene utgjør ingen hindring for Suzann Pettersen foran helgens PGA-mesterskap i golf. Oslo-jenta føler hun er tilbake i favorittsjiktet.

35-åringen går løs på sesongens andre Major-turnering på kvinnesiden med en solid porsjon optimisme og tro på en etterlengtet plassering helt i toppen.

- Jeg føler virkelig at ting begynner å fungere veldig bra. Særlig det lange spillet mitt er tilbake der det hører hjemme. Det er morsomt å føle at jeg er tilbake blant dem som kan vinne, sier Pettersen til NTB.

Sist helgs LPGA-turnering i Galloway valgte hun å stå over for å være fullt forberedt til PGA-mesterskapet. Uken før der viste imidlertid Oslo-jenta solide takter i Ann Arbor - og var med i seierskampen inn i avslutningsdagen. Der ble det noen slag for mye.

- Det var morsomt å være med i teten igjen. Til sjuende og sist var det småting som utgjorde to-tre slag ekstra, fastslår Pettersen.

Thailandsk slagmaskin PGA-mesterskapet spilles på Sahalee Country Club utenfor den amerikanske storbyen Seattle. De siste dagene har Tutta jobbet hardt for å lære banen å kjenne, og inntrykket er formidabelt.

- Banen er fantastisk bra. Det er nok en av de bedre jeg har spilt på de siste årene. Krevende og tøff, og strategi blir nøkkelen, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Passer den ditt spill?

- Jeg tror egentlig den kan passe mange. Lengde på slagene blir neppe avgjørende, sier 35-åringen.

Nettopp lengde er stikkordet for en av de store forhåndsfavorittene foran turneringen i Sahalee. Thailandske Ariya Jutanugarn har tre strake seirer på LPGA-touren og har imponert kolossalt den siste tiden.

- Jeg tror aldri det har vært noen på LPGA-touren som har slått så langt som henne. Det er helt vilt. Hun trenger ikke ha med seg driver i golfbagen. I tillegg er nærspillet bra også. Hun har egentlig alt, sier Pettersen.

Ingen ryggtrøbbel De brysomme ryggproblemene har det norske håpet kontroll på foran den viktige turneringen.

- Kroppen er per dags dato bra, fastslår Tutta - men røper at ryggen hele tiden må passes på.

- Det blir som å pussa tennene. Man må vedlikeholde hver dag og være i forkant. Det er en hårfin balansegang med hensyn til belastningen, og jeg må passe på å få nok restitusjon og hvile, sier hun.

Den norske golfstjernen har vist tidligere at hun henter fram det lille ekstra i store anledninger. I sesongens første Major-turnering, Ana Inspiration, endte Pettersen på delt tiendeplass.

Kanskje kan hun juble for en enda mer framskutt plassering kommende søndag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram