«Tutta» føler seg i god form: - Jeg er tilbake blant vinnerkandidatene

Ryggproblemene er borte.

De brysomme ryggproblemene utgjør ingen hindring for Suzann Pettersen foran helgens PGA-mesterskap i golf. Oslo-jenta føler hun er tilbake i favorittsjiktet.

35-åringen går løs på sesongens andre Major-turnering på kvinnesiden med en solid porsjon optimisme og tro på en etterlengtet plassering helt i toppen.

- Jeg føler virkelig at ting begynner å fungere veldig bra. Særlig det lange spillet mitt er tilbake der det hører hjemme. Det er morsomt å føle at jeg er tilbake blant dem som kan vinne, sier Pettersen til NTB.

Sist helgs LPGA-turnering i Galloway valgte hun å stå over for å være fullt forberedt til PGA-mesterskapet. Uken før der viste imidlertid Oslo-jenta solide takter i Ann Arbor - og var med i seierskampen inn i avslutningsdagen. Der ble det noen slag for mye.

- Det var morsomt å være med i teten igjen. Til sjuende og sist var det småting som utgjorde to-tre slag ekstra, fastslår Pettersen.

Thailandsk slagmaskin PGA-mesterskapet spilles på Sahalee Country Club utenfor den amerikanske storbyen Seattle. De siste dagene har Tutta jobbet hardt for å lære banen å kjenne, og inntrykket er formidabelt.

- Banen er fantastisk bra. Det er nok en av de bedre jeg har spilt på de siste årene. Krevende og tøff, og strategi blir nøkkelen, sier hun.

- Passer den ditt spill?

- Jeg tror egentlig den kan passe mange. Lengde på slagene blir neppe avgjørende, sier 35-åringen.

Nettopp lengde er stikkordet for en av de store forhåndsfavorittene foran turneringen i Sahalee. Thailandske Ariya Jutanugarn har tre strake seirer på LPGA-touren og har imponert kolossalt den siste tiden.

- Jeg tror aldri det har vært noen på LPGA-touren som har slått så langt som henne. Det er helt vilt. Hun trenger ikke ha med seg driver i golfbagen. I tillegg er nærspillet bra også. Hun har egentlig alt, sier Pettersen.

Ingen ryggtrøbbel De brysomme ryggproblemene har det norske håpet kontroll på foran den viktige turneringen.

- Kroppen er per dags dato bra, fastslår Tutta - men røper at ryggen hele tiden må passes på.

- Det blir som å pussa tennene. Man må vedlikeholde hver dag og være i forkant. Det er en hårfin balansegang med hensyn til belastningen, og jeg må passe på å få nok restitusjon og hvile, sier hun.

Den norske golfstjernen har vist tidligere at hun henter fram det lille ekstra i store anledninger. I sesongens første Major-turnering, Ana Inspiration, endte Pettersen på delt tiendeplass.

Kanskje kan hun juble for en enda mer framskutt plassering kommende søndag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.