Tutta foran penga

Mens caddiene står i kø for å få jobbe på PGA-Touren, går engelske Mark Fulcher (40) fra Henrik Bjørnstad tilbake til Suzann Pettersen. I takknemlighet.

HONULULU (Dagbladet): -  Selv om det er her de store pengene er - den totale premiepotten i Sony Open (5,1 millioner dollar)) er en halv million dollar større enn summen av premiepengene i de fire første turneringene på LPGA-Touren - så er valget enkelt, sier Mark Fulcher til Dagbladet.

-  Suzann Pettersen (24), og etter hvert Norges Golfforbund gjenom det nystartede Team Norway, har tatt så godt vare på meg at det ikke har vært i tankene mine å droppe Suzann framfor Henrik.

Stor muligheter

Mark Fulcher har jobbet for Suzann Pettersen i to år. Det meste av tida har Norges beste golfkvinne gått skadet. Fordi en caddy i regelen tjener 10 prosent av premiepengene ved en førsteplass, sju prosent på alle plasseringer innen topp 10 og fem prosent av alt annet sier det sjøl at inntektsgrunnlaget har vært dårlig.

Fordi Tutta nesten ikke har spilt.

-  Blant oss caddier er det å få en bag på PGA-Touren det samme som å slå igjennom i Hollywood for en håpefull skuespiller, sier Mark Fulcher. -  Inntjeningsmulighetene her er vanvittig store - pengepremiene er blitt helt latterlige. Og den beste måten å forklare det på er kanskje denne:

Blant de 100

-  Hvis Henrik Bjørnstad tjener i overkant av 800 000 dollar i år, og det er jeg overbevist om at han kommer til å gjøre, så vil han akkurat være inne blant de 100 beste på PGA-Touren.

 IMPONERT:  Caddy Mark Fulcher har latt seg imponere over Henrik Bjørnstads spill, men vender tilbake til Suzann Pettersen etter turneringen. Foto: Morten Pedersen
IMPONERT: Caddy Mark Fulcher har latt seg imponere over Henrik Bjørnstads spill, men vender tilbake til Suzann Pettersen etter turneringen. Foto: Morten Pedersen Vis mer

- Tjener Suzann Pettersen det samme på LPGA-Touren vil hun være topp fem.

Mark Fulcher spiller golf på hcp 2 og har jobbet i bærebransjen i 21 år. Han mener å ha en viss erfaring. Og han er stolt over at han ble spurt om å vikariere for Henrik Bjørnstad. Like stolt som han er glad over å være Tuttas faste mann.

-  Jeg ser lysende framtider for begge to, sier han. -  De er golfspillere utenom det vanlige.

Voksen Suzann

Suzann Pettersen sesongdebuterer med Mark Fulcher her på Hawaii 16. februar. Akkurat nå trener hun for fullt i Orlando.

-  Det vi får se nå er en ung golfer med et voksent golf-hode, og det skal bli veldig spennende, sier Mark Fulcher.