Tutta gikk superrunde

I delt ledelse foran siste dag.

(Dagbladet.no): Suzann Pettersen slo til med en av sine beste runder denne sesongen, og endte åtte under par etter hele ni birdier på dagens 18 hull i Samsung World Championship i Palm Desert.

Det betyr delt ledelse med Lorena Ochoa foran søndagens sisterunde, og at det er duket for en ny duell mellom de to, som den som sikret Tutta LPGA-seier nummer tre sist uke.

Pettersen begynte dagens runde fem bak meksikanske Ochoa, men storspill sikret altså en ny vinnermulighet for 26-åringen fra Oslo. Palm Desert

En kjemperunde på 64 slag førte Suzann Pettersen opp i delt ledelse i helgens LPGA-turnering.

– Jeg har møtt henne mange ganger i år, og hun er en god venn. Men med en gang runden starter, prøver vi bare å slå hverandre. Det er slik dette spillet er, sa «Tutta».

– Du ønsker deg 150 venner på banen, men hver uke prøver du bare å knuse dem.

Forrige uke vant «Tutta» etter å ha beseiret verdenseneren i omspill. Lørdag hentet hun inn fem slag på Ochoa med en birdiestorm på tredjerunden. Hele ni birdies senket hun, og ikke minst på de fire siste hullene, skriver NTB.

Hun greide birdie på 1., 4., 5., 9., 12., 15., 16., 17. og 18. hull. En bogey på 2. hull var det eneste som hindret henne i å ta førsteplassen alene. Ochoa er i delt ledelse etter sin 69-runde, og ett slag bak følge tre andre spillere.

FANTASTISK: En innbitt Suzann Pettersen senker birdie på det syttende hullet. Foto: AP/SCANPIX
FANTASTISK: En innbitt Suzann Pettersen senker birdie på det syttende hullet. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

– Jeg er litt frustrert med spillet mitt, sa Ochoa etter å ha mistet forspranget sitt med bogey på 18. hull.

Pettersen går ut 19.30 i kveld norsk tid mot Lorena Ochoa.