Tutta gleder seg enormt

Suzann Pettersen har slitt med jernmangel i kroppen, men da 22-åringen sluttet seg til Europa-laget i svenske Barsebäck i går, var humøret og spillelysten tilbake.

Kommende fredag starter den åttende utgaven av Solheim Cup - Europa mot USA. Suzann debuterte med brask og bram under fjorårets turnering på Interlachen Country Club i Minnesota, og et av årets hovedmål var en ny plass på laget. Men etter turneringen i USA fungerte ikke kroppen hennes, grunnet mangel på jern. Suzann dro rett til Toppidrettssenteret i Oslo for å få hjelp, og nå ser det meste lyst ut foran fredagens start i Solheim Cup.

Nøye med kostholdet

- Jeg har fått hjelp av alle involverte på Toppidrettsenteret, og nå må jeg følge opp med å være nøye med kostholdet, sier Suzann.

Forrige torsdag reiste hun på trening til Simon Holmes i Berlin. Der hadde Suzann noen fine dager i behagelig varme, og bevilget seg en ekstra fridag på søndag før hun sluttet seg til Europa-laget sitt i går.

- Solheim Cup har vært et av mine store mål for sesongen. Det ville vært bittert å ikke få være med på laget, fortalte Suzann til Dagbladet i sommer.

Etter den beskjedne 60.-plassen i State Farm Classic i Springfield siste helga i august, tyder nå det meste på at 22-åringen har fått golfen tilbake på skinner igjen.

- Suzann ser utrolig fram til å være med i Solheim Cup, sier manager Jan Ove Nystuen til Dagbladet.

Fjorårets debut var veldig positiv, og svenske Barsebäck blir nesten som å spille på hjemmebane.

Få glemmer Suzanns debut i Solheim Cup i Minnesota. Etter å ha banket amerikanske Michele Redman på det siste hullet, slo hun friskt fra seg på direkte-TV til store deler av USA. Et par fyord ble for mye for TV-kanalen, som måtte beklage ungjentas gledesutbrudd.

Ekstra kick

- Trykket var stort i Minnesota, sier Nystuen.

- Men det blir betydelig større på Barsebäck Golf & Country Club. For interessen i Sverige er enorm, i tillegg er det bare Øresundbrua som skiller banen fra Danmark. Mange nordmenn har også meldt sin ankomst til Skåne.

- Publikumstrykket kommer til å bli enormt, sier Jan Ove Nystuen til Dagbladet.

- Og det pleier å gi Suzann et ekstra kick.

FOR EUROPA: Suzann Pettersen under Solheim Cup i fjor.