Tutta har bare én mulighet igjen

Hvis hun skal nå målet om majorseier.

 SISTE SJANSE:  I dag starter Evian-mesterskapet i Frankrike. Det er Suzann Pettersens siste sjanse i år til å ta en majorseier. Her fra helgens Suzann pro Challenge 2013 på Bogstad golfbane. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SISTE SJANSE: I dag starter Evian-mesterskapet i Frankrike. Det er Suzann Pettersens siste sjanse i år til å ta en majorseier. Her fra helgens Suzann pro Challenge 2013 på Bogstad golfbane. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Golfesset Suzann Pettersen (32) har kun én mulighet igjen til å klare målet om en majorseier i år.

Det begynner å bli lenge siden Tuttas hittil eneste majortittel. For seks år siden vant hun LPGA-mesterskapet.

Evian-mesterskapet i Frankrike er årets femte og siste majorturnering. Den spilles fra i dag, torsdag, til søndag. For Pettersen frister det med en ny seier, men hun lar seg ikke stresse.

- Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg forbereder meg likt som til en annen turnering selv om det kanskje pirrer litt ekstra før en major. Jeg har hatt mange høydepunkter siden den seieren (i 2007). Jeg har ikke tenkt å gi meg ennå, og jeg skal nok få flere sjanser, sier verdenstreeren til NTB.

I toppen Utenom feilskjæret i US Open har hun vært nær en etterlengtet seier i de andre majorene denne sesongen. Dette er resultatene hennes i de prestisjetunge turneringene i år:

* Kraft Nabisco Championship: 3

* LPGA-mesterskapet: 3

* US Open: Misset cuten

* British Open: 4

- Jeg har vært i bra form i majorene. Jeg mener du blir en bedre spiller av å gi deg selv flere sjanser. Du får erfaring med å gå ut i lederball eller nærme lederballen. Så lenge du er flink til å bearbeide og evaluere de gode situasjonene, blir du bedre, mener Tutta.

Motivert Oslojenta er glad for at det er blitt satt opp en ny majorturnering på høsten. Det hjelper på motivasjonen mot slutten av sesongen.

- Jeg synes det er kult at det er kommet et høydepunkt til på høsten. Tidligere var vi ferdig med de største turneringene i månedsskiftet juli/august. Evian har alltid vært en spesiell turnering for alle sammen og en slags symbolsk femte major, forteller 32-åringen.

Banen i Evian er bygget om fra i fjor og blitt mer utfordrende å spille på for Tutta og co.

- Endringene har gjort banen tøffere og vanskeligere. Det blir en krevende test, mener Pettersen.

(NTB)