Tutta har spilt inn over to millioner dollar så langt i år

Og det er bare i premiepenger.

SUVEREN: Suzann Pettersen nærmer seg førsteplassen på verdensrankingen etter seieren i natt. Sånt blir det penger av. Foto:  AFP / Justin Yeh / Sunrise LPGA Taiwan Championship / NTB Scanpix
SUVEREN: Suzann Pettersen nærmer seg førsteplassen på verdensrankingen etter seieren i natt. Sånt blir det penger av. Foto: AFP / Justin Yeh / Sunrise LPGA Taiwan Championship / NTB ScanpixVis mer

Suzann Pettersen tok årets fjerde seier og den 14. i karrieren da hun vant LPGA-turneringen i golf i Taiwan.

Med seieren passerte hun 2 millioner dollar i innspilte premiepenger i år. «Tutta» ledet turneringen fra start til slutt og vant fem slag foran spanske Azahara Muñoz.

- Jeg føler ikke at jeg er i noen flytsone. Det jeg gjør, kommer ene og alene av hardt arbeid. Det er ikke flaks og tur eller at marginene er på min side. Hvis jeg legger ned arbeidet som behøves, vet jeg det er bra nok. Da kommer resultatene deretter. Det er opp til meg selv, sa Pettersen til NTB etter seieren.

Forsvarte tittel Oslojenta gikk også til topps i turneringen i fjor, og for første gang i karrieren forsvarte hun en LPGA-tittel. Det var hennes femte seier i Asia.

Pettersen fikk pene 300.000 dollar (1,77 millioner kroner) for seieren. Så langt i 2013 har hun spilt inn 2,24 millioner dollar i premiepenger. Aldri før har hun tjent så mye. Tuttas tidligere pengerekord var på 1,8 millioner dollar fra gjennombruddssesongen i 2007. Da vant hun fem turneringer.

Avsluttet med stil Tutta var på par etter de 12 første hullene av søndagens runde, men så greide hun birdie både på 13. og 14. hull. Hun avsluttet med stil da hun fikk birdie også på det siste hullet, da seieren i praksis allerede var klar.

- Det har vært beintøft å spille med utrolig vanskelige forhold. Det har ikke vært så vanskelig å holde seg i «nuet». Jeg måtte sørge for å spille solid og bra, og jeg var aggressiv der det var mulig.

Hun gikk en 69-runde og hadde en solid seiersmargin. Den norske golfstjernen ledet turneringen helt fra første dag, da hun brukte 68 slag og la nærmeste konkurrent tre slag bak seg. Fredag greide hun også hull-i-ett.

Søndag fikk hun birdie på 2. og 7. hull, men bogey på 4. og 9. hull i den ujevne første halvdelen av runden. Etter hvert fant hun spillet sitt og levnet ingen tvil om hvor seieren skulle havne.

- Da jeg fikk ledelsen på to slag (14. hull), føltes det ikke komfortabelt, men jeg hadde styringen. Jeg prøvde å ikke la meg påvirke av Muñoz' score, sa Pettersen.

Jager verdenseneren 32-åringen la med seieren ytterligere press på Park In-bee i kampen om førsteplassen på verdensrankingen. Hun har satt seg som mål å passere Park innen årsskiftet, og hun nærmer seg med stormskritt.

Park endte langt bak Tutta i Sør-Korea forrige helg og spilte ikke denne ukens turnering i Taiwan.

Neste oppgave for Suzann Pettersen er Lorena Ochoas invitasjonsturnering i Mexico om to uker, før sesongen avsluttes i Florida.

(NTB)