Tutta håver inn millioner

Med fire seirer og en uavgjort i Solheim Cup står kontraktsdørene vidåpne for Suzann Pettersen.

Når 22-åringens manager skal reforhandle avtalene i november, snakker man om en mangedobling.

Suzanns spill på Barsebäcks Golf & Country Club har vært sensasjonelt for de fleste, bortsett fra henne selv. Hun vet godt hva hun er i stand til, men innrømmer villig vekk at hun også er stolt over seg selv.

- Dette er det definitive store gjennombruddet for Suzann, sier manager Jan Ove Nystuen (37) til Dagbladet. - Mye tyder på at hun er Annika Sörenstams arvtaker som nummer én i verden.

Mangedobling

I høst skal Nystuen være ansvarlig for å reforhandle alle Suzanns personlige kontrakter for de neste to eller tre åra. I dag har de en total verdi på rundt 1,2 millioner kroner.

- Etter det som har skjedd her i Solheim Cup snakker vi om en mangedobling, sier Nystuen.

En av de viktigste jobbene framover nå blir profilbygging av Suzann. Det er laget brosjyrer og autografkort, og websiden hennes skal bli den råeste noen utøver har. Suzann skal bli best i verden - både på og utenfor banen.

Stor stjerne

- Som Simon sier det: Spørsmålet er ikke hvor god Suzann blir, for det blir hun. Spørsmålet er om vi er gode nok for henne, sier Nystuen.

Europas lagkaptein Catrin Nilsmark visste at hun kom til å bruke Suzann mye disse dagene i Barsebäck, og er full av lovord om 22-åringen.

- Suzann kommer til å bli en stor stjerne, og vil tjene masse penger på spillet sitt og sine personlige kontrakter, sier Nilsmark til Dagbladet. - Og det er viktig for henne å ha dyktige folk rundt seg, men det har hun.

Hun forteller at Suzanns varemerke har steget til værs etter sitt blendende golfspill, samtidig som amerikansk TV har vist hvordan hun har slått deres jenter.

- Det gjør et veldig inntrykk der borte, sier Catrin Nilsmark.

Fantastiske kort

Ballasten Suzanns manager tar med seg over til USA er betydelig. Tida da hun og Nystuen lurte på om de hadde nok penger til hotellrommet er definitivt over. Nå er millionkontraktene snart klare til å underskrives.

- Jeg har fått noen fantastisk gode kort på handa, sier Jan Ove Nystuen til Dagbladet.

- Og neste sesong er det meningen at Suzann skal begynne å vinne turneringer.

LYSENDE FRAMTID: Suzann Pettersen var en av hovedgrunnene til at Europa sikret seg det prestisjefylte Solheim Cup-trofeet, og tok på seg det store seiersgliset. Her er hun sammen med Catrin Nilsmark (t.v.) og Patricia Meunier-Lebouc.