Tutta helt i toppen etter strålende andrerunde

Spiller fantastisk i British Open.

MED I TOPPEN: Suzann Pettersen spiller strålende i Skottland, og ligger helt i toppen etter halvspilt turnering. Foto: Scott Heppell / AP / NTB SCANPIX
MED I TOPPEN: Suzann Pettersen spiller strålende i Skottland, og ligger helt i toppen etter halvspilt turnering. Foto: Scott Heppell / AP / NTB SCANPIXVis mer

ST. ANDREWS (Dagbladet): Suzann Pettersen (32) er helt oppe i toppen etter en meget sterk andrerunde på St. Andrews i Skottland fredag.

Tutta gikk ut grytidlig i perfekte forhold, og utnyttet det til fulle.

Birdier på hull 1, 4, 5, 6, og 9 la grunnlaget for kanonrunden. På siste ni, som spilles mye vanskeligere enn de første ni hullene, fikk 32-åringen ni strake par.

- Jeg er i en fantastisk posisjon. Jeg spilte veldig solid, og var tålmodig. Jeg utnytter første ni som er mye lettere å score på enn siste ni. De siste ni hullene er vanskelige. Du må spille mye smartere fra tee, og innspillene er mye lenger. Det skal ikke mye vind til for at noen av de hullene blir griselange, sa hun til Dagbladet like etter at runden var ferdigspilt.

Reddet seg inn Tutta ligger på delt 4. plass, tre slag bak ledende Na Yeon Choi fra Sør-Korea. Sterk vind gjorde det vanskelig for de som spilte utover ettermiddagen.

- Det kan virke som om jeg var heldig med trekningen som spilte seint torsdag og tidlig fredag. Det kommer ikke til å bli noe lettere utover, sier Tutta.

Mot slutten av runden sto de vanskelige hullene i kø. 15, 16, og 17 er svært tøffe, og Tutta var i skikkelig trøbbel på det 16.

Hun hadde holdt seg unna bunkerne på begge rundene fram til det hullet, men da trillet ballen ned i en av de karakteristiske dype bunkerne på St. Andrews.

Tutta svarte med et mesterlig bunkerslag som høstet applaus fra et stor publikum rundt greenen.

- Der hadde jeg hjertet i halsen. Det var vinn eller forsvinn. Det tar litt mot for å prøve det slaget, for det er bare å bomme med en millimeter så treffer ballen veggen og blir liggende i bunkeren.

- Holdt trøkket oppe Hun forteller også at konsentrasjonen holdt seg bedre på de siste hullene i dag.

- Jeg var veldig avslappet, og klarte å holde fokuset oppe. I går falt jeg litt mot slutten, i dag var jeg mye bedre mentalt og holdt trøkket oppe.

Uansett hva som skjer resten av fredagen kommer Tutta til å være blant de siste som går ut lørdag. Hun tror sjansene for å kjempe i toppen gjennom helgen er gode.

- Spiller jeg to runder under par i helgen vil jeg ha en mulighet, sier hun.

Skarpnord falt av For Marianne Skarpnord ødela en forferdelig avslutning mye.

27-åringen hadde spilt solid og var to under par etter 15 hull, men fire over på de tre siste gjorde at hun raste nedover resultatlista.

Først kom det en bogey på hull 16, før Skarpnord ble offer for det beryktede 17. hullet.

Et perfekt utslag til tross, andreslaget landet til høyre for greenen, helt inntil den fryktede steinveggen.

- Jeg feildømte vinden. Jeg trodde jeg slo mer inn i vinden. Jeg hadde en liten anelse om at det ikke var så mye vind, og du skal uansett ikke ta bakkant av greenen i spill, sa en skuffet Skarpnord til Dagbladet etter 74-runden.

Enden på visa ble at hun slo over greenen. Først ble det vurdert å slå ballen rett inn i steinveggen for at returen skulle gå mot greenen, men det forslaget ble kassert.

- Da hadde jeg ikke fått den helt opp på greenen, sa hun.

Etter et godt tredjeslag brukte likevel Skarpnord tre slag fra bak greenen, og måtte tåle en dobbelbogey.

På det 18. hullet, et av banens absolutt letteste, fikk Skarpnord en veldig unødvendig bogey etter å ha ligget perfekt før andreslaget.

Likevel falt hun ikke så alt for mange plasser. Den sterke vinden gjorde at mange andre spillere slet med de vanskelige avslutningshullene, og Skarpnord har alt å spille for lørdag.