Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Tutta» i kjempeskandale i Solheim Cup: - Nei, nei, nei, det er ikke slik du vinner i golf

Påpekte regelbrudd.

(Dagbladet): Suzann Pettersen og makker Charley Hull vant søndag sin kamp mot USA i Solheim Cup.

Det etter at «Tutta» påpekte et regelbrudd:

Alison Lee hadde plukket opp ballen på et ulovlig tidspunkt, da hun trodde Europa-laget bestående av Tutta og Hull hadde gitt bort putten. Det hadde de ikke gjort, og USA fikk et straffeslag.

Til slutt vant Tutta og Hull med to slag.

- Ikke slik du vinner i golf Måten dette er gjort på, anses som usportslig, til tross for at regelboka er på den norske jentas side. Derfor hagler det med kritikk mot vår norske golfstjerne på sosiale medier.

- Nei, nei, nei, Suzann Pettersen. Det er ikke slik du vinner i golf, selv ikke mot amerikanere. Trekk det tilbake, ellers kommer dette til å hjemsøke deg i lang tid, skriver den profilerte britiske tv-personligheten Piers Morgan på Twitter.


Sportssjef i Eurosport, som viser turneringa, Jan-Erik Aalbu, mener også at det Tutta gjorde var feil.

- Dette kommer Tutta til å slite med i lang tid. Sist jeg sjekket spilte hun i LPGA-touren. Lov å bruke hue, skriver han på Twitter.

Aalbu forklarer dette nærmere overfor Dagbladet når vi tar kontakt søndag morgen:

- Hun har reglene bak seg, og sånn sett er det ingen som kan ta henne på det hun har gjort. Men i golf har man en kotyme der man gir bort putter når man spiller lagkonkurranser som i Solheim Cup. Denne ballen til den amerikanske jenta er det man kaller en typisk «given put». Men så plukker hun ballen opp før Tutta og hennes lagvenninne sier at hun kan gjøre det. Lee er en ung og urutinert jente som gjør en stor feil, sier Aalbu.

Men så er golf en gentleman-sport, da.

Tror det vil henge ved - Det er synd at alle går imot Tutta. Hun har fulgt regelboka, men lagvenninna og til og med lagledelsen ville at hun skulle gi den bort, men hun står på sitt. Det er synd at alle vender seg mot henne.

KRITISERES: Suzann Pettersen høster stor kritikk for at hun påpekte et regelbrudd i Solheim Cup.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
KRITISERES: Suzann Pettersen høster stor kritikk for at hun påpekte et regelbrudd i Solheim Cup. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

- Du skrev på Twitter at du trodde dette kom til å henge ved Tutta i lang tid?

- Arbeidsplassen hennes er i USA, og jeg tror dessverre ikke dette er noe amerikanerne vil glemme med det første. Det er en gentleman-sport der man må være høflig og følge regler, men man må bruke hodet også. Dessverre tror jeg det vil henge over henne, men jeg håper ikke det gjør det. Hun er en fantastisk idrettsutøver og en ekstremt god golfspiller, sier Aalbu.

Han fortsetter:

- Men jeg tror hun var litt for kjapp her, og ikke så konsekvensene av hva hun gjorde.

Tok til tårene Det ble et drama uten like i Solheim Cup søndag.

- Noen ganger må man bare ta konsekvensene. Du kommer til å se ut som en stjerne om du rydder opp i dette, var beskjeden Pettersen fikk fra sine kapteiner, ifølge NTB. Men Pettersen mente hun ikke hadde gjort noe feil.


Lee, som hadde begått feilen, tok til tårene i all dramatikken. Det samme gjorde Tuttas lagvenninne Charley Hull.

De europeiske lederne, med svenske Carina Koch i spissen, er nå i krisemøte, skriver VG.

Men det er dermed ikke sagt at Pettersen ikke får støtte - for det gjør hun. Regler er regler.

- Ikke hopp på dette toget for fort. Lee ble advart to ganger i går for å ha plukket opp ballen for tidlig! hevder en bruker.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling