SPILTE SEG OPP: Suzann Pettersen gikk en god annenrunde fire under par, og spilte seg opp til delt 10.-plass sammenlagt.Foto: SCANPIX/Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP
SPILTE SEG OPP: Suzann Pettersen gikk en god annenrunde fire under par, og spilte seg opp til delt 10.-plass sammenlagt.Foto: SCANPIX/Jonathan Ferrey/Getty Images/AFPVis mer

Tutta i tetkampen

Skarpnord klarte ikke cuten.

|||Suzann Pettersen gikk lørdagens runde fire slag under par og spilte seg opp til delt 10.-plass i LPGA-turneringen i Oregon.

Det startet veldig bra med fire birdier på de seks første hullene, men derfra og inn ble det en bogey og en birdie, resten par. «Tutta» er seks slag bak ledende Ai Miyazato fra Japan, men bare tre bak duoen på 2.-plass.

For Marianne Skarpnord ble det en riktig dårlig dag. Hun innledet dagen med trippelbogey, dobbeltbogey og bogey. Seks slag over par på de tre hullene ble til en 80-runde (åtte over par), og hun var aldri i nærheten av å greie cuten. Til slutt hadde hun bare fire spillere bak seg på resultatlista.

Miyazato, som jakter på sin femte seier for året, leverte en 67-runde. Hun er en av fem spillere i en tett kamp om førsteplassen på verdensrankingen. Cristie Kerr er verdensener, men følges tett av Miyazato, Shin Ji-yan, Suzann Pettersen og Tseng Ya-ni.

Lørdagens mest oppsiktsvekkende hendelse var at 50-årige Juli Inkster ble diskvalifisert for ulovlig å ha brukt en vekt på kølla mens hun varmet opp for utslaget på 10. hull. Inkster ville vært på delt 2.-plass om hun ikke var blitt disket.

(NTB)