Tutta kjemper om millioner

17 millioner i premiepotten når verdenseliten spiller til helgen.

Europatour-turneringen i Frankrike skal dele ut over 17 millioner kroner, noe som gjør den til en av de mest lukrative. Det er faktisk bare én kvinneturnering i verden som har mer penger i premiepotten.

I tillegg kan turneringsarrangøren skryte av å ha en rekke stjerner med denne uken. Med bare ett unntak stiller alle som har vunnet på LPGA-touren i USA i år, og samtlige vinnere av denne sesongens Europatour-turneringer.

Dersom Suzann Pettersen skulle gå helt til topps i turneringen innkasserer hun hele 2,5 millioner kroner i premiepenger.

- Det er klart Tutta var litt skuffet etter at hun ikke klarte cuten i Canada, men hun dro til Frankrike med seriøse ambisjoner om å gjøre det veldig bra, forteller manager Jan Ove Nystuen til NTB.

Ble tøffere

Tutta hadde store ambisjoner for årets sesong, men fikk en skjev start på det hele på grunn av en albueoperasjon i vår. Etterpå har hun vært nødt til å pakke sammen golfutstyret allerede etter to runder hele fem ganger.

Det har vært en svært uvant situasjon for 23-åringen. Jan Ove Nystuen innrømmer at albueskaden satte henne mer tilbake enn de først trodde.

- Den gjorde det. Det ble mye tøffere enn vi trodde, sier han.

- Det ble også for mye teknikktrening og for lite fandenivoldsk innstilling. Men hun har aldri fått noe panikk over at det gikk dårlig, fortsetter han.

Det dårlige spillet har heller ikke ført til at hun er blitt noe mindre populær i USA. Tutta har sammen med noen få utvalgte frontet LPGA-touren denne sesongen. Hun fikk også nylig sitt eget samlekort, sammen med blant annet Annika Sörenstam.

Sulten på suksess

Det løsnet for Tutta med 7. plass i en LPGA-turnering i slutten av juni. Hun endte også på en sterk 16. plass i US Open. Men så kom en ny nedtur i Canadian Open for en drøy uke siden.

Tutta endte tre slag over par og klarte ikke cuten.

- Jeg er sulten på å vise at jeg nå kan hevde meg i toppen, og denne banen liker jeg godt. Har spilt her noen ganger nå, og vet at jeg må være presis med drivene mine. Putter jeg på mitt beste i tillegg har jeg muligheter, skriver Tutta om denne ukens turnering på sin hjemmeside.

Første runde i Evian Masters starter allerede onsdag. Suzann Pettersen følger opp med British Open i neste uke, etterfulgt av HP Open i Stockholm.

(NTB)

SULTEN PÅ SUKSESS: Suzann Pettersen.