Tutta kjemper om seieren til tross for iskald putter

- Jeg er i en fantastisk posisjon.

LIKE BAK LEDEREN: Suzann Pettersen gikk tredjerunden på par, og er to slag bak ledende Morgan Pressel (i bakgrunnen). Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB Scanpix
LIKE BAK LEDEREN: Suzann Pettersen gikk tredjerunden på par, og er to slag bak ledende Morgan Pressel (i bakgrunnen). Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB ScanpixVis mer

ST. ANDREWS (Dagbladet): Suzann Pettersen (32) er to slag bak ledende Morgan Pressel før sisterunden av British Open på St. Andrews.

Etter at vinden blåste bort mesteparten av spillet lørdag, er Tutta nødt til å avslutte med to fulle runder søndag. Hun gjorde jobben på de 18 første i morgentimene, selv om putteren ikke samarbeidet helt.

- Jeg synes det var veldig mye bra. Det er litt vanskelig å komme nærme flaggene med innspillene, sa Tutta like etter at tredjerunden var over.

- Kan angripe Hun fikk to birdier og to bogeyer i løpet av de 18 hullene. På det 16. gikk hun over par for dagen med en treputt, men kom tok det tilbake med en sikker birdie fra rundt to meter på det siste.

- Det var kjipt å treputte det 16. når jeg var litt mer aggressiv med utslaget. Jeg slo et bra innspill, så det var irriterende. Jeg leste putten litt feil, forklarer hun.

Selv om det «bare» ble en runde på par, ligger Tutta ett slag nærmere teten enn hun gjorde da dagen begynte.

- Jeg er i en fantastisk posisjon, og kan angripe, sier hun.

Na Yeon Choi og Miki Saiki, som gikk i lederballen, falt av. I stedet er det amerikanske Morgan Pressel som har tatt over ledelsen på ni under par.

Stacy Lewis er slaget bak henne igjen, mens Tutta er én av fire spillere på sju under par.

Må sette flere putter Banen spilles mye vanskeligere enn den gjorde da turneringen startet. All vinden de siste par dagene har tørket ut banen, og det er mye mer utfordrende å komme nær hullet med innspillene.

Men skal Tutta ha noen sjanse til å vinne, må hun bli flinkere til å sette puttene på sisterunden.

32-åringen blir litt unnvikende på spørsmål fra en journalist om det blir en putteøkt før sisterunden.

- Synes du jeg bør putte mer? Vi får se, sier hun med latter i stemmen.

Hun går ut rundt 14.30 norsk tid.

- Nå skal jeg ta en dusj, skifte og få meg noe mat. Så blir det en liten økt, sier hun.