Tutta må vente

Suzann Pettersen har en betennelse i albuen. Sesongstart er utsatt til mai.

22-åringen måtte tidligere i år gjennom en kikkhullsoperasjon i albuen, noe som også førte til at hun utsatte avreisen til USA. Ifølge manager Jan Ove Nystuen skal ikke betennelsen ha noen sammenheng med operasjonen.

- Dette er en belastningsskade. Hun har betennelse i seneleddet inn til albuen. Den er kommet langsomt, men til slutt var det så vondt at det gikk ut over kvaliteten på treningen. Hun kan trene på nærspill, men ikke på det lange spillet, forteller manager Jan Ove Nystuen til NTB.

Mister fire turneringer

Suzann Pettersen skulle egentlig starte sesongen i Phoenix om to uker, en uke etter at resten av LPGA-sirkuset starter. Nå må hun droppe Phoenix-turneringen, samt to turneringer som kommer etterpå.

Det betyr at hun også mister sesongens første majorturnering.

- Det er veldig synd hvis vi tenker kortsiktig, men på lang sikt er det ingen krise. Det er en veldig lang sesong, og samtidig er Tutta fortsatt veldig ung, sier Nystuen.

Suzann Pettersen har de siste ukene forberedt seg til sesongstarten i Orlando i Florida og skulle egentlig ha full fokus på golf fram mot den første turneringen. Nå må hun i stedet være helt i ro i ti dager.

- Ettersom skaden kom langsomt, var hun mentalt forberedt på det. Jeg er sikker på at hun kommer for fullt når albuen er bra igjen, sier Nystuen.

- Har Suzann Pettersen trent for hardt?

- Hun kunne kanskje tatt det mer med ro, men det er bare dumt å være etterpåklok. Vi får ikke gjort noe med dette akkurat nå. Hun mister noen turneringer, men dette er ingen krise, sier Nystuen.

(NTB)

BETENNELSE: En betennelse i albuen gjør at Suzann Pettersen må utsette sesongstart.