GRUNN TIL Å JUBLE: Suzann Pettersen vant den første foursomen i årets Solheim Cup.Foto: AP/Tony Dejak
GRUNN TIL Å JUBLE: Suzann Pettersen vant den første foursomen i årets Solheim Cup.Foto: AP/Tony DejakVis mer

Tutta med god åpning i Solheim Cup

Vant første foursome.

Suzann Pettersen fikk en god start på Solheim Cup. Sammen med svenske Sophie Gustafson vant hun sin første kamp i foursome.

Pettersen og Gustafson avgjorde på det aller siste hullet mot Brittany Lang og Juli Inkster. De hadde hatt ledelsen gjennom det meste av kampen, men amerikanerne utlignet på det nest siste hullet.

Der klarte de amerikanske jentene en birdie, mens Pettersen og Gustafson måtte tåle en bogey. Men på det siste hullet slo de europeiske jentene kraftig tilbake. De avgjorde kampen med en birdie og vant med ett slag.

Michelle Wie og Cristie Kerr slo Anna Nordqvist og Maria Hjort. I den andre kampen ble det også amerikansk seier ved Paula Creamer og Brittany Lincicome. De var ett slag bedre enn Karen Stupples og Melissa Reid.

Azahara Munoz og Angela Stanford klarte å sette en stopper for de amerikanske seirene, da de slo Catriona Matthew og Stacy Lewis i den tredje kampen. Dermed sto det 2-1 til USA før Suzann Pettersen og Sophie Gustafson skulle i ilden, men det norsk-svenske paret gjorde jobben sin og skuffet ikke.

Senere fredag er det fourball som står på programmet. Suzann Pettersen spiller sammen med Anna Nordqvist i den fjerde og siste kampen. De skal møte det amerikanske paret Cristie Kerr og Michelle Wie.

(NTB)