JUBLER: Suzann Pettersen slo hole-in-one i LPGA-turneringen i Taiwan i natt.Foto:AP Photo/Wally Santana / NTB Scanpix
JUBLER: Suzann Pettersen slo hole-in-one i LPGA-turneringen i Taiwan i natt.Foto:AP Photo/Wally Santana / NTB ScanpixVis mer

Tutta med hole-in-one

Leder LPGA-turneringen i Taiwan

Suzann Pettersen (32) fortsetter storspillet.

I dag vartet golfdronningen opp med hole-in-one under LPGA-turneringen i Taiwan.

På hull to slo Tutta til. Hun brukte bare ett slag på par tre-hullet. Med en pitching wedge slo hun ballen rett i koppen fra 133 yards.

Det er tredje gang Tutta slår hole-in-one på LPGA-touren.

 - Jeg traff ballen akkurat som jeg ønsket. Det var et veldig bra slag. Det er hyggelig å slå hole-in-one når du øyner muligheten. Jeg la ballen klar og slo til, sier Tutta til LPGA-arrangøren.

- Det er en magisk følelse å se ballen gå i på ett slag. Det er bare å gratulere. Jeg håper hun tar seieren denne uken også, sier tidligere PGA-proff Henrik Bjørnstad til NTB.

En av de beste Golfpresident Finn H. Andreassen sparer heller ikke på rosen. — Fantastisk av Tutta. Den jenta er bare super, sier golfpresidenten til NTB.

- Trolig er hun en av de beste kvinnelige norske idrettsutøverne noensinne, fortsetter golfsjefen.

Tutta fulgte opp den fine åpningsrunden fra torsdag (-4). Hun vartet opp med birdie på hull 9 og 18. Det ble en bogey på hull 14. Med tre under par er Pettersen hele sju slag under par før helgens to siste runder.

Leder med fem slag Det gir Pettersen en klar ledelse. Fem slag skiller til toerne Yoo Sun-young (Sør-Korea) og Carlota Ciganda (Spania). Tutta vant turneringen i fjor.

Tuttas storspill kan løfte henne opp som verdensener før året er slutt. Verdensener Park In-bee står over turneringen i Yang Mei.

Turneringen avsluttes søndag. Den er Tuttas siste i Asia i år. Deretter skal hun spille Lorena Ochoas turnering i Mexico (14.-17. november) før sesongen avsluttes i Florida (21.-24. november).

- Jeg spiller ganske bra om dagen. Skal jeg avslutte året der jeg ønsker (som verdensener), må jeg starte denne uken og gjøre mest mulig ut av denne turneringen, sier Tutta.

Elsker Asia Oslo-jenta står med 13 seirer på LPGA-touren. Fire av disse er kommet i Asia. Det til tross for at mesteparten av turneringene spilles i USA.

- Jeg pleier å digge Asia. Det har på mange måter vært mitt andre hjem. Jeg vinner oftere turneringer der enn i USA, sier Tutta til NTB.

Tidligere i sesongen vant Pettersen hovedturneringen Evian.

Turneringen avsluttes søndag. Den er Tuttas siste i Asia i år. Deretter skal hun spille Lorena Ochoas turnering i Mexico (14.-17. november) før sesongen avsluttes i Florida (21.-24. november).

(NTB)