Tutta nær drømmestart i Evian-mesterskapet i Frankrike

Ledelsen glapp på siste hull.

GOD START: Suzann Pettersen var ikke heldig på det siste hullet, men fikk en god start i Evian-mesterskapet fredag. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB scanpix.
GOD START: Suzann Pettersen var ikke heldig på det siste hullet, men fikk en god start i Evian-mesterskapet fredag. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB scanpix.Vis mer

Likevel hadde 32-åringen grunn til å glede seg over åpningsrunden i Evian-mesterskapet fredag.

Tutta lå an til å dele ledelsen med Mika Miyasato, men en sur bogey på 18. hull gjør at hun ligger på annenplass sammen med to andre spillere. De har ett slag opp til japaneren.

Den norske golfstjernen leverte en solid første runde med hele sju birdier, men hun hadde også to bogeyer.

- Jeg spilte veldig bra totalt sett. Det var godt å få en fridag i går til å hente seg inn og få mye energi. Det tok lang tid å spille, og jeg er glad for at jeg klarte å holde konsentrasjonen på de siste ni hullene, sa Tutta etter å ha vært ute på banen i fem og en halv time.

Oslojenta jakter sin første majorseier på seks år. Hun vant LPGA-mesterskapet i 2007. Evian-mesterskapet er ny majorturnering i år.

Trent med putteren For at hun skal lykkes i Frankrike må hun spille bra på greenene. Pettersen har jobbet mye med puttingen sin over lengre tid, og treningen ser ut til å ha gitt uttelling.

- Jeg prøver å bruke tiden på det som er mest nødvendig. I øyeblikket er det helt klart på greenen. Jeg er i ferd med å få mer selvtillit med putteren min. Det er det jeg har brukt mest tid på siden US Open. Det er fint å se at treningen har gitt resultater ganske raskt, forklarte Tutta.

- Det er alltid morsommere å trene på det du er bra på, og det har jeg pleid å gjøre tidligere. Nå må jeg i stedet prøve å være disiplinert nok til å bruke nok tid og krefter på å få puttingen min opp til et nivå jeg føler er bra nok.

Adrenalin Pettersen har hatt et hektisk program foran turneringen i Frankrike. Hun klarte likevel å prestere på topp på førsterunden.

- Jeg visste hvordan jeg lå an formmessig. Jeg begynner å bli sliten, men samtidig er det ikke noe problem å få fyrt opp adrenalinet. Det får deg i gang og skjerper konsentrasjonen din.

- Selv om turneringen sist uke (Suzann Pro Challenge) kostet mye krefter, ga den også mye energi. Det at vi kan bruke sporten vår til å hjelpe andre gir like mye energi som å trene, fortalte 32-åringen.

Åpningsrunden i Evian-mesterskapet ble spilt først fredag etter at torsdagens runde ble utsatt på grunn av regn.

På grunn av værmeldingene for resten av helgen besluttet arrangøren fredag å redusere turneringen til 54 hull. Søndag er det meldt regn i området.

(NTB)