Tutta og Europa med historisk Solheim-seier

Europa vant Solheim Cup i golf for første gang på amerikansk jord.

 HISTORISK:  Suzann Pettersen og Europea vant Solhiem Cup - på amerikansk jord - i natt. Foto: Andy Lyons / Getty Images / AFP
HISTORISK: Suzann Pettersen og Europea vant Solhiem Cup - på amerikansk jord - i natt. Foto: Andy Lyons / Getty Images / AFPVis mer

Suzann Pettersen (32) og lagvenninnene jublet vilt etter triumfen i Solheim Cup søndag. For første gang vant Europa i USA.

Tutta var den store stjernen på Europas lag og leverte godt spill i turneringen. På siste dag spilte hun uavgjort mot amerikanske Lizette Salas.

Europa knuste USA med 18-10 etter søndagens tolv singlekamper og forsvarte seieren fra 2011.

For Tutta var det hennes tredje seier på sju forsøk. Hun var også med på vinnerlaget i 2003 og for to år siden.

- Nå blir det fest! Det var litt faretruende på banen i dag. Man vet jo aldri selv om det så bra ut etter gårsdagen, sa Pettersen til NTB via kommunikasjonsansvarlig Tom Gundersen i Norges Golfforbund.

- Vi fikk bank Det var europeernes femte triumf i Solheim Cup siden oppstarten i 1990, men den første på bortebane.

- Jeg er så stolt av laget mitt, sa Europas kaptein Liselotte Neumann.

- Vi fikk virkelig bank, mente USA-kaptein Meg Mallon.

Europa stilte med seks debutanter, og de imponerte stort i løpet av helgen. Blant dem var den engelske 17-åringen Charley Hull.

- Vi prøvde å la de unge gå ut først. De er fryktløse og sultne. Det fungerte veldig bra, sa Tutta om strategien på finaledagen.

- Jeg tror dette er det beste laget jeg har spilt på. Det er en ny generasjon på vei opp. Det var en fantastisk laginnsats, og jeg synes alle debutantene gjorde en strålende jobb, la hun til på pressekonferansen.

Svensk helt Svenske Caroline Hedwall sørget for at Europa fikk de 14 poengene de trengte for å beholde trofeet da hun senket en birdie på siste hull i sin singlematch.

Da hadde ikke USA lenger mulighet til å ta igjen ledelsen. Til slutt vant Europa med solid margin.

- Det er en utrolig følelse, og dette er så stort. Det finnes ikke ord, sa Hedwall.

Hun ble den første spilleren noensinne som vant fem kamper i Solheim Cup. Før søndagens kamper hadde Europa en solid ledelse med 10,5 poeng mot amerikanernes 5,5.

Pettersen storspilte på åpningsdagen i Solheim Cup fredag og vant sine kamper i både foursome og fourball.

Lørdag spilte hun kun foursome. Sammen med spanske Beatriz Recari ble det tap mot Michelle Wie og Brittany Lang.

(NTB)