Tutta om Trump: - Det han har gjort i golfsporten har vært fantastisk

- Han skaper styr og leven.

GJORT MYE I KVINNEGOLF: Donald Trump har meldt sin ankomst under kvinnenes majorturnering British Open i golf. Enkelte av stjernene er skeptiske, men Suzann Pettersen velger å framheve det den amerikanske presidentkandidaten har gjort for kvinnegolf. Dette bildet er fra 2007. Foto: Scott Halleran/Getty Images/AFP
GJORT MYE I KVINNEGOLF: Donald Trump har meldt sin ankomst under kvinnenes majorturnering British Open i golf. Enkelte av stjernene er skeptiske, men Suzann Pettersen velger å framheve det den amerikanske presidentkandidaten har gjort for kvinnegolf. Dette bildet er fra 2007. Foto: Scott Halleran/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Donald Trump har meldt sin ankomst under kvinnenes majorturnering British Open i golf. Enkelte av stjernene er skeptiske, men Suzann Pettersen velger å framheve det den amerikanske presidentkandidaten har gjort for kvinnegolf.

- Det han har gjort innenfor golfsporten har vært fantastisk, sier det norske golfesset til NTB.

34-åringen starter jakten på sin tredje majorseier torsdag. Turneringen spilles på Trumps bane Turnberry. Det blir den første majorturneringen som spilles på en av milliardærens mange baner.

Flere av de største profilene i sporten har svart unnvikende på spørsmål om hvorvidt de liker at Trump skal bivåne storturneringens to første dager. Hans kommentarer om mexicanere i USA har skapt grobunn for stor misnøye innad i golfsporten, som han er en stor bidragsyter til.

- Jeg vil virkelig ikke gå inn på det. Jeg synes det forstyrrer en fantastisk turnering, sa amerikanske Michelle Wie ordknapt.

Takknemlige Formannen i LPGA, Mike Whan, er blant dem som har gått hardt ut mot presidentkandidaten. Whan hevdet det var umulig å endre vertskap for storturneringen på så kort varsel.

- Det betyr på ingen måte at vi støtter Trumps kommentarer, sa han ifølge avisen The Telegraph.

Tutta velger på sin side å la politikk være politikk. For Oslo-golferens del handler det om hva Trump har gjort for kvinnegolf gjennom flere år.

- Hvilke planker han velger å gå i sin politiske karriere, det får være hans valg. For vår del skal vi være evig takknemlige for det han har gjort, sier hun.

Det er likevel liten tvil om at Trumps ankomst har flyttet fokus på linksbanen Turnberry i Skottland. 69-åringen er ventet å lande med helikopter foran sitt eget hotell under torsdagens runde.

- Han skaper styr og leven hvor enn han går, konkluderer Tutta.

Ruskevær Mens Trump håper å ende på topp i presidentvalget i USA, jakter Tutta på en like høy plassering i majorturneringen. Med annenplass i oppladningsturneringen Scottish Open forrige uke virker det meste å være på stell for verdenssekseren.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Jeg spiller bra og mye om dagen. Det er det jeg føler jeg trenger for å spille meg i form, bekrefter hun.

I tillegg virker den skadeplagede kroppen å spille på lag.

- Jeg får behandling hver dag, men alt er på stell. Bank i bordet, smiler Tutta.

Turneringen spilles på en såkalt linksbane. Det betyr blant annet at den er hard og med svært lite vegetasjon. Det gjør at værgudene kan herje vilt med utøverne.

- Nå har jeg vært her én uke, og jeg har ikke engang vurdert å ta på meg den ene shortsen man har med. Man forventer drittvær og er innstilt på det. Alt annet tar vi som bonus.

34-åringen slår ut 12.37 norsk tid torsdag. Norges andre deltaker, Marianne Skarpnord, starter 14.05.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer