Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tutta oppsummerer sesongen: - Frustrerende

Presenterte samtidig samarbeid med Tigers ekstrener.

FRUSTRERENDE: Suzann «Tutta» Pettersen fortalte i dag om sin frustrerende sesong, da hun traff pressen på Hotel Rosenkrantz i Oslo. Et lyspunkt foran neste år er imidlertid det nye samarbeidet Tiger Woods tidligere trener, Butch Harmon. Foto:Terje Pedersen/NTB scanpix.
FRUSTRERENDE: Suzann «Tutta» Pettersen fortalte i dag om sin frustrerende sesong, da hun traff pressen på Hotel Rosenkrantz i Oslo. Et lyspunkt foran neste år er imidlertid det nye samarbeidet Tiger Woods tidligere trener, Butch Harmon. Foto:Terje Pedersen/NTB scanpix. Vis mer

Etter tre strake sesonger med seirer på LPGA-touren fikk en ryggplaget Suzann Pettersen en nedtur i seiersløse 2014.

- Året har vært til tider frustrerende. Det skjer ting du ikke kan forutse, og en må prøve å deale med slike situasjoner så godt en kan, sier Tutta til NTB.

Ryggplager spolerte deler av sesongen for Oslo-golferen.

- Jeg kunne valgt å ta tre-fire måneder avbrekk og prøve å bli 100 prosent frisk. Takket være mye erfaring, klarte jeg å holde meg god likevel. Jeg har hatt både gode og dårligere uker. På det beste klarte jeg å henge med. Det var viktig å holde meg spillende, forklarer LPGA-stjernen.

Hun er hjemme i Norge etter en lang sesong. Golfesset har ikke funnet noen forklaring på hvorfor hun ved flere anledninger feilet på søndager, dagen der de aller fleste turneringene avsluttes.

- Det er veldig vanskelig å si. For det har aldri vært slik tidligere. Da har jeg som regel kommet sterkt på en søndag. Det ble altfor mange dårlige søndager, noe som er uvant for meg. Jeg vet bare ikke hvorfor, sier Pettersen.

Woods-trener Bestenoteringen ble den delte annenplassen i British Open.

- Nå er jeg bare superhappy med å bokføre 2014, lære av det jeg kan og se videre mot 2015, den siste hele sesongen før OL i 2016, fortsetter 33-åringen.

Hun har allerede byttet ut bagbærer. Og mot slutten av sesongen kom også legendariske Butch Harmon (71) inn som trener. Han har tidligere trent Tiger Woods da amerikaneren var best i verden.

- For å heve meg har jeg gjort et stort grep med å hente ny trener. Det skal gi ny giv og energi. Jeg trenger en som kan pushe grensene mine. Vi har allerede tatt tak. Det har vært lett å gjøre endringer, som blant annet gjør nærspillet mitt hakket bedre. Det er et sted for skoen har trykket tidligere. Jeg tar grep der jeg føler gode endringer kan gi godt utbytte på scoren, sier Pettersen.

Karamell - Og dette tåler ryggen?

- Det beste er at endringene har gjort at treningen er mer skånsom for ryggen. Etter endringene så har jeg følt meg i superform. Meg, kropp og sinn har hatt godt av et bytte. Jeg har fått en mer innbitt inspirasjon og vilje igjen, sier Pettersen.

Før ryggen begynte å hemme henne, var Suzann Pettersen nær å bli verdensener. Akkurat det ergrer Oslo-jenta.

- Målet er å komme tilbake der jeg var før skaden kom. Da var jeg så nær, men likevel så langt unna å ta verdenseneren. Den karamellen som jeg nesten fikk i, er jeg keen på å virkelig få tak i. Jeg skal gjennomføre et solid år i den siste hele sesongen før OL, sier Suzann Pettersen. (NTB)

TRENER TUTTA: Butch Harmon skal være mannen som får Tutta tilbake til topps foran neste sesong. Foto: Scott Halleran/AFP/Getty Images.
TRENER TUTTA: Butch Harmon skal være mannen som får Tutta tilbake til topps foran neste sesong. Foto: Scott Halleran/AFP/Getty Images. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling