Tutta på delt andreplass før siste runde

Tre slag bak ledende Tseng.

 ANDREPLASS:  Suzann Pettersen ligger på en andreplass i LPGA-turneringen i Portland før siste runde. Foto: Jonathan Ferrey/AFP/NTB Scanpix.
ANDREPLASS: Suzann Pettersen ligger på en andreplass i LPGA-turneringen i Portland før siste runde. Foto: Jonathan Ferrey/AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Portland: Suzann Pettersen er på delt 2.-plass før siste runde i LPGA-turneringen i golf i Portland, men hun er tre slag bak en storspillende Tseng Ya-ni.

Tseng trillet inn hele 11 birdier lørdag.

Den tidligere verdenseneren måtte tåle bogey på to hull, men hennes 63-runde førte henne opp fra 8.-plass til klar ledelse før den siste runden.

Pettersen trengte 70 slag for å ta seg rundt banen. Hun deler 2.-plassen med thailandske Pornanong Phatlum, som ledet turneringen halvveis.

Tseng håper å gjøre slutt på 17 måneders titteltørke, som har bidratt til at hun har falt til 15.-plass på rankingen. Hun har misset cuten i fire av sine fem siste turneringer.

- Det er flott å være tilbake i denne posisjonen. Jeg har ikke vært det på lenge, sa Tseng etter lørdagens runde.

Ujevnt Flere spillere greide runder langt nede på 60-tallet lørdag, men Pettersen og Phatlum fikk ikke spillet til å gli helt der de gikk bak alle de andre.

Tutta startet dagen på 2.-plass etter fredagens superrunde på 63 slag, men falt litt tilbake da det ble bogey allerede på 2. hull lørdag.

Hun slo tilbake med birdie på 4., 6., 10. og 12. hull, men så kom en ny bogey på 17. hull.

Phatlum fikk bogey på 1. hull, birdie på 3., 6. og 7. hull og til sist bogey på 17. hull. Dermed brukte hun 71 slag.

Tseng innledet forrykende med birdie på seks av de åtte første hullene. De fire neste ga en birdie og to bogeyer, men avslutningen var sterk med birdie på fire av seks hull.

Glad - Jeg gleder meg til å spille sammen med henne søndag. Det er ingen jeg heller ønsker å se spille godt igjen enn Ya-ni, sa Tutta.

— Jeg vet at hun har vært gjennom en vanskelig tid, men jeg har sagt til henne at hun bare må være tålmodig. Hun er for god til ikke å være med i teten.

 Også andre spillere imponerte lørdag. Svenske Anna Nordqvist gikk runden ni slag under par og avanserte fra 34.- til 4.-plass. Austin Ernst fra USA var enda hetere og greide en 62-runde (10 slag under par). Det førte henne fra 66.- til 12.-plass