Tutta på femteplass i British Open. Sjanseløs mot verdenseneren

Ikke i nærheten.

Norway's Suzann Pettersen tees off at the 7th hole during day four of the Ricoh Women's British Open at the Trump Turnberry Resort, South Ayrshire.
Norway's Suzann Pettersen tees off at the 7th hole during day four of the Ricoh Women's British Open at the Trump Turnberry Resort, South Ayrshire. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med en sisterunde på par endte Suzann Pettersen på femteplass da majorturneringen British Open ble avsluttet søndag. Hun var aldri i nærheten av å vinne sin tredje majortittel.

Fra før står 34-åringen bokført med seier i LPGA- (2007) og Evian-mesterskapet (2013), og da 34-åringen startet jakten på nummer tre søndag ettermiddag, lå hun kun ett slag bak ledelsen. Innledningsvis så det ut til å bli en norsk jubeldag på den skotske vestkysten.

Etter ni hull hadde hun bokført tre birdier og én bogey. Dermed var hun helt i tetstriden, men med bogeyer på hull 10 og 11, samt eagler og birdier blant motstanderne, falt hun ut av seierskampen etter litt over halvspilt runde.

- Jeg spiller fantastisk bra, så det er vanskelig å være skuffet. Men det er litt kjedelig at jeg ikke er med i seierskampen i dag, sa Pettersen.

- Hun er nok litt skuffet over noen av puttene, men alt i alt er hun nok oppmuntret av at hun er i nærheten. Men Suzann ønsker ikke å være i nærheten, hun vil vinne, sa Golf Channel-ankeret Tom Abbott til NTB.

Til tross for at spillet ikke var så bra som Tutta hadde håpet, kloret hun seg fast til en plass blant de fem beste. Hun tok 5.-plassen alene. Opp til vinneren skilte det fem slag. For plasseringen mottar hun en sjekk på rundt 1,1 millioner kroner.

Sørkoreansk I toppen sto det mellom verdensener Park In-bee og Ko Jin-young, begge fra Sør-Korea. Mot slutten viste førstnevnte fram sin rutine, mens majordebutanten Jin-young bukket under for presset. Verdenseneren gikk avslutningsrunden på 65 slag og endte på 12 under par.

Park In-bee vant dermed sin sjuende majorturnering i karrieren. Med ukens British Open-seier har hun også vunnet samtlige av de klassiske storturneringene. I 2013 ble også Evian-mesterskapet lagt til som en femte major.

For Tuttas del var det nok en gang putteren som ikke funket optimalt. I likhet med tidligere i uken misset hun flere korte putter, både for birdie og par.

- Jeg føler jeg har gitt bort fem slag på greenene, og det er akkurat det jeg er bak vinneren. Jeg føler jeg puttet bedre i dag, men i går føler jeg at jeg burde vært tre-fire slag bedre

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Hva gjør du for å forbedre puttingen framover?

- Det er ikke så mye å rette på. Jeg må bare fortsette jobben. Det er «work in progress», sa hun.

For Pettersen venter nå to LPGA-turneringer før Evian-mesterskapet starter 10. september.

Skarpnord Heller ikke Marianne Skarpnord (29) fikk ikke avslutningen på British Open hun drømte om. Marginene bikket feil vei for Sarpsborg-jenta, som til slutt gikk tre slag over par siste dag av majorturneringen.

29-åringen an til å gjøre sin beste majorturnering noensinne, men 36.-plassen var kun en tangering av plasseringen fra 2013.

- Det er litt dårligere enn det jeg hadde håpet på, men slik er det noen ganger, dessverre. Fram til i dag var jeg greit fornøyd, men i dag er jeg misfornøyd, sa Skarpnord til NTB.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer