Tutta på USA-tur

Hun har møtt dem alle sammen i Frankrike og England, men aldri på deres egen hjemmebane. Skjærtorsdag er Suzann «Tutta» Pettersen (20) klar for sin aller første turnering i USA, Nabisco Championship i California.

Norges golfess strutter av selvtillit etter sin andreplass i Australian Open i Melbourne i forrige måned. Hun mistet seieren etter omspill mot verdenstoer Karrie Webb. Nå har 20-åringen ladet opp i varmen i Orlando sammen med supertreneren Simon Holmes. Lørdag ankom hun Mission Country Club i Rango Mirage i California. Klar til noe som kan bli starten på en lang og innbringende USA-karriere.

- Ja, dette er helt sikkert starten, men jeg trives veldig godt i Europa og har ingen hast, sier Suzann til Dagbladet.

Absolutt hele verdenseliten stiller i 13 millionerkroner-turneringen Nabisco, hvor vinneren stikker avgårde med drøye to millioner. Suzann tenker ikke penger og er langtfra skremt.

Ikke så spesielt

- Dette blir ikke så spesielt, jeg har møtt de beste i flere turneringer tidligere, sier Suzann.

I gigantturneringen Evian Masters (nesten 20 millioner i premiepotten) i Frankrike ifjor markerte hun seg med en 11. plass. Sisteputten bommet med et par millimeter, som ville gitt Suzann en sjetteplass. Hun slo verdensener Annika Sörenstam og verdenstoer Karrie Webb. Et par måneder seinere satte hun banerekord på Sunningdale Old Course utenfor London i British Open, etter en miserabel åpning.

- Jeg ser fram til å spille mot de beste igjen, sier Suzann.

- Nå begynner jeg også å bli vant til dette landet.

Suzann forteller at det var tøft å holde konsentrasjonen oppe på trening i to uker i Orlando.

Paraplydrinker

- Beachen, solseng og et par paraplydrinker er resepten til bra spill i Nabisco, sier hun spøkefullt fra Florida.

Hun håper å komme inn i samme rytme hun hadde i Melbourne. Det betyr vinnerrytme. Men Suzann vil ikke snakke om mulig plassering i sin første USA-turnering.

- Føler jeg at spillet stemmer og blir nummer 50, er det greit nok, sier hun beskjedent. Når vi spør om hvem som er favoritten, sier hun:

- Det begynner på a, og slutter på stam, sier Suzann.

31-årige Annika Sörenstam fra Sverige er verdens beste kvinnelige golfer. Hun har allerede to seirer i år, én på Europa-tour-starten i Australia og én på USA-touren. Og har så langt tjent snaue 2,5 millioner kroner. Hun er født i Stockholm, men bor i Incline Village i Nevada.

- Hvis spillet hennes sitter som det pleier, er den mentale psyken hennes sterkeste side, sier Suzann.

150 kan vinne

Hun har ennå ikke gått i samme flight som Annika, men med verdenstoer Karrie Webb fra Australia har Suzann erfaring.

- Karrie er veldig bra på nærspill.

- Og hvor ligger din styrke, og eventuelle svakheter?

- Spillet mitt er bra, jeg har ingen svakheter lenger, sier Suzann. - Men jeg kan alltid bli bedre.

- Hva er den største forskjellen å spille på USA-touren, kontra Europa?

- På Europa-touren er det bare rundt ti jenter som kan kjempe om seieren, her borte er det 150!, sier Suzann.

Når hun slår ut på Mission Country klubb skjærtorsdag er det med pappa Axel som caddie - hjelperen som bærer køllene. Annika Sörenstam har sin egen caddie.

- Jeg har ikke behov for caddie, jeg klarer meg selv - det er bortkastede penger, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

GLEDER SEG: Suzann Pettersen er klar for sin aller første turnering på USA-touren. - Jeg ser fram til å spille mot de beste igjen, sier Suzann til Dagbladet. - Nå begynner jeg også å bli vant til dette landet.