FALT PÅ LISTA: Suzann Pettersen lå på 8.-plass og i god posisjon etter to dager av ukens LPGA-turnering, men svakt helgespill gjorde at hun falt til 47.-plass. Foto: Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports
FALT PÅ LISTA: Suzann Pettersen lå på 8.-plass og i god posisjon etter to dager av ukens LPGA-turnering, men svakt helgespill gjorde at hun falt til 47.-plass. Foto: Anne-Marie Sorvin-USA TODAY SportsVis mer

Tutta raste fra 8. til 47. plass i LPGA-turneringen

Fenomenet Ko vant.

Suzann Pettersen lå på 8.-plass og i god posisjon etter to dager av ukens LPGA-turnering, men svakt helgespill gjorde at hun falt til 47.-plass.

Pettersen startet turneringen i canadiske Vancouver brukbart med en runde på par. Deretter fulgte hun opp med en sterk 68-runde og nærmet seg seierskampen.

I helgen klarte hun derimot ikke å følge opp spillet. Med runder på henholdsvis 74 og 75 slag gikk hun fra 8.- til 47.-plass.

På turneringens siste dag ble det tre bogeyer, én dobbeltbogey og kun to birdier for 34-åringen.

Golffenomenet Lydia Ko (18) fra New Zealand vant turneringen etter omspill mot amerikanske Stacy Lewis.

- Det har vært en fantastisk uke. Jeg ønsker å takke alle som har støttet meg, sa Ko.

Seieren var hennes tredje i Canadian Open. De to første kom i 2012 og 2013 som henholdsvis 15- og 16-åring. Da kunne hun ikke motta premiepenger på grunn av amatørstatusen, men i år fikk verdenstoeren med seg rundt 2,7 millioner kroner for seieren.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram