Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tutta roses av lagkapteinen: - Fenomenalt

Europas lagkaptein var imponert over Suzann Pettersen etter lørdagens runde. Søndag avgjøres Solheim Cup.

ROSES: Suzann Pettersen og Europa kjemper for sin første Solheim Cup-triumf siden 2013. Foto: Peter Morrison / AP / NTB scanpix
ROSES: Suzann Pettersen og Europa kjemper for sin første Solheim Cup-triumf siden 2013. Foto: Peter Morrison / AP / NTB scanpix Vis mer

Stillingen før den siste dagen er 8-8 mellom Europa og USA. Solheim Cup skal avgjøres med 12 singledueller søndag.

Tutta møter i sin duell Marina Alex. De går ut som tredje siste par.

Pettersen har så langt spilt to kamper i turneringen, begge i fourball. Fredag vant hun og makkeren Anne van Dam komfortabelt. Lørdag ble det derimot et knepent tap for duoen.

38 år gamle Pettersen imponerte til tross for nederlaget. Hun hadde blant annet fem birdies i løpet av seks hull midt i runden. Det var i tillegg under vanskelige forhold i Skottland.

- Det var en fantastisk rekke. I de forholdene var det fenomenalt, roste Europa-kaptein Catriona Matthew til Golf Channel.

Full tiltro

For mange var valget av Pettersen til Europas Solheim Cup-lag en overraskelse. Den norske veteranen har til gode å prege resultatlistene etter comebacket tidligere denne sesongen.

- Jeg hadde 100 prosent tro på henne fra starten, og jeg har full tiltro til henne i singlekampen, var den klare talen fra Matthew lørdag.

Pettersen selv la ikke skjul på at hun stortrivdes på banen da hun spilte på sitt beste.

- Jeg elsket det. Man glemmer på en måte forholdene og bare spiller, sier Tutta til Golf Channel.

Europa har ikke vunnet Solheim Cup på hjemmebane siden 2011. Da leverte Pettersen helt avgjørende bidrag på veien mot seieren.

De to siste utgavene har endt med amerikansk triumf, mens Europa tok en knepen 2013-seier på bortebane i turneringen, som spilles annethvert år.

38 år gamle Suzann Pettersen er med i Solheim Cup for niende gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling