Tutta ser fram til maraton på søndag

- 36 hull? Bring it on!

TRAVEL SØNDAG: Suzann Pettersen kom aldri i gang lørdag, og må regne med å spille to runder søndag. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB Scanpix
TRAVEL SØNDAG: Suzann Pettersen kom aldri i gang lørdag, og må regne med å spille to runder søndag. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB ScanpixVis mer

ST. ANDREWS (Dagbladet): Det ble aldri noen sjanse for Suzann Pettersen (32) til å ta inn på den sørkoreanske lederen Na Yeon Choi i British Open lørdag.

Vinden blåste ekstremt kraftig over St. Andrews hele dagen, og ifølge Susan Simpson fra Ladies Golf Union var vindstyrken opp mot 80 kilometer i timen på de mest utsatte delene av banen.

- Det er ekstremt sterk vind, og veldig uvanlig her, sa hun på en pressekonferanse etter at spillet av avlyst for dagen.

Ni spillere rakk å bli ferdig før spillet ble stoppet, og mange var fortsatt ute på banen. Bare to spillere, Inbee Park fra Sør-Korea og Anna Nordqvist fra Sverige, var under par. De hadde spilt henholdsvis fire og 15 hull.

Nå må mange spillere, blant annet Tutta, regne med å spille 36 hull søndag.

- Vi skal gjøre alt i vår makt for at vi skal spille samtlige 72 hull. Må vi utsette til mandag, gjør vi det. Men vi vil prøve å få fullført søndag, sier hun.

Misfornøyde spillere Tutta selv sier hun ikke har noe i mot å spille to runder søndag.

- Det er bare å «bring it on». Det er derfor man trener og er i god form. Jeg skal vel tåle det. Blir det tøffe forhold, kan det bli ekstra krevende mot slutten med 36 hull, sier hun til Dagbladet.

32-åringen brukte mesteparten av dagen til å slappe av i leiligheten ved siden av det 18. hullet på St. Andrews. Hun priset seg lykkelig for at hun slapp å sitte sammen med de andre spillerne.

-  Det har vært en veldig lett dag for min del. Jeg har sluppet å sitte sammen med de andre spillerne og høre på kjeftingen til de som er misfornøyde.

Og det var misnøye blant mange spillere. Noen mente turneringslederne ikke hadde lyttet til ropene om umulig spill før ballen til verdensener Inbee Park hadde beveget seg på grunn av vinden mens den lå på greenen på hull fire.

- Vi fikk klager fra fem spillere, blant annet Inbee, innenfor fem minutter. Da gikk det veldig raskt før det ble avblåst, sier Simpson.

Tre bak lederen Tutta sier hun hadde sett fram til å spille i den sterke vinden.

- Jeg var klar for å gå ut og kjempe i vinden. Jeg visste at det kom til å bli tøffe forhold.

Det er også meldt om vanskelige vindforhold søndag morgen med styrke opp mot 32 kilometer i timen. Da skal Tutta etter planen ut cirka kvart over sju lokal tid.

Hun er sju under par totalt, tre bak Choi.

Marianne Skarpnord (27) rakk å spille ni hull lørdag. Hun gikk de på ett slag over par, blant de bedre som rakk å spille så lenge.