Tutta sier nei til gutta

Verdens beste golfspiller har bestemt seg for å spille mot de store gutta på USA-touren. Suzann «Tutta» Pettersen (21) derimot sier bestemt nei til å møte Tiger Woods & Co.

I dag starter et nytt kapittel for det norske golfesset. USA-touren, som hun kvalet inn for i fjor høst, åpner i Tucson i Arizona med de aller fleste på plass. Bare Annika Sörenstam venter ei uke før hun blir med på Touren.

- Hun stiller i Phoenix neste uke, sier Suzann til Dagbladet.

- Ellers er alle de beste på plass, inkludert fjorårsvinneren Laura Diaz.

Vant ti turneringer

Svenske Annika vant hele ti turneringer på fjorårets LPGA-tour. I år har hun bestemt seg for å stille opp i én turnering på PGA-touren. 19. mai er hun på plass i The Bank of America Colonial i Texas. For første gang på over 50 år stiller ei jente til start blant gutta.

- Hun vil vel prøve å bevise hvor god hun er, sier Suzann.

- Men du kan ikke sammenlikne dame- og herregolf, det er ikke det samme.

Når vi spør Suzann om ikke dette er noe som også frister henne, er hun krystallklar:

- Nei, nei, nei, det er bra nok nivå på LPGA-touren, sier Suzann.

- Men jeg får håpe Annika lykkes blant gutta. For Suzann er åpningsturneringen i Tucson og den neste i Phoenix viktige plasseringsmessig. Målet hennes er å være blant de 15 beste sammenlagt.

- Klarer jeg det, er jeg kvalifisert for Nabisco Championship i slutten av måneden, sier Suzann.

Nabisco er én av fire Major-turneringer. I fjor var Suzann invitert i kraft av at hun ble nummer to sammenlagt på Europa-touren. I år må hun kvale inn.

- Det er viktig at hun lykkes, sier manager Jan Ove Nystuen til Dagbladet.

- Det er et overordnet mål for Suzann å kvale inn for Nabisco, for det legger et grunnlag for resten av sesongen.

Varmt og tørt

Banen i Tucson er relativt kort, uten store hindringer og med vann på bare to av hullene. Varmen er på plass (30 pluss i skyggen,) med tørr luft. Suzann ankom mandag, trives allerede godt og har slått lenger med driveren enn hun pleier (rundt 265 meter).

- Banen kan passe meg bra, og jeg er i bedre slag enn jeg var i Australia, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

- Det er gøy å være i gang igjen.

PS! Åpningsturneringen i Tucson er ikke blant de største pengemessig, men 5,7 millioner kroner i premiepotten er ikke vanlig selv for Suzann. Vinneren får rundt 860000 kroner. Det kan bli en hyggelig weekend for 21-åringen.

KLAR FOR USA: Suzann Pettersen ser fram til å starte opp USA-touren i dag. - Banen kan passe meg bra, og jeg er i bedre slag enn jeg var i Australia, sier hun. Dette bildet er tatt på Tenerife i fjor.