Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tutta skal spille i 27 turneringer i 2014

Men tenker ikke på verdensrankingen.

SIKTER MOT TOPPEN: Suzann Pettersen hadde en fantastisk sesong i fjor, og var nær ved å ta over førsteplassen på verdensrankingen. I år skal hun etter planen delta i 27 turneringer. Foto: AFP PHOTO / NTB Scanpix
SIKTER MOT TOPPEN: Suzann Pettersen hadde en fantastisk sesong i fjor, og var nær ved å ta over førsteplassen på verdensrankingen. I år skal hun etter planen delta i 27 turneringer. Foto: AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Golfstjernen Suzann Pettersen går en hektisk periode i møte. I morgen starter hun LPGA-sesongen i Australian Open, der hun går for seier.

«Tutta» rundet av 2013 på 2.-plass på verdensrankingen etter en strålende sesong som blant annet inneholdt majorseier i Evian-mesterskapet i september.

Kun 0,27 poeng skiller opp til sørkoreanske Park In-bee (9,93 gjennomsnittspoeng) på rankingtoppen. Men før årets første turnering hevder Pettersen at det ikke er posisjonen som verdensener hun tenker mest på.

- Mitt mål er å se hvor god jeg kan bli. Jeg måler ikke mitt eget spill mot konkurrentenes, sier Tutta til NTB.

Samtidig sier 32-åringen at hun føler seg god nok til å vinne hvilken som helst turnering.

I major-sammenheng har hun vunnet to av fem turneringer, Evian og LPGA-mesterskapet. For øvrig er hennes beste resultater 2.-plass i US Open og Kraft Nabisco-mesterskapet samt 4.-plassen fra British Open i fjor.

Hektisk start Kanskje kan Tutta ta ytterligere et steg og gi enda mer norsk golfjubel i 2014. Hun sto over sesongens første turnering på Bahamas for å forlenge treningsperioden i sesongoppkjøring.

- Jeg har ikke gjort noen store forandringer eller noe nytt, men jeg har fått gjennomført store treningsmengder med bra kvalitet på øktene. Det er de små tingene i hverdagen som alltid kan gjøres bedre, sier hun.

Det norske golfesset kliner til med turneringer fire uker på rad den kommende måneden. Fra Australia går turen til Thailand, Singapore og Kina før LPGA-sesongen innledes på amerikansk jord i slutten av mars.

Etter skjema Totalt har Tutta planlagt 27 turneringer i løpet av 2014. Mange av dem skal spilles første halvår. Det er en opplagt Tutta som ser fram mot årets første test på Victoria Golf Club utenfor Melbourne.

- Jeg fikk en god pause i desember og tid til å slappe av og restituere hodet mer enn noe annet. Hele januar har gått etter skjema, og jeg gleder meg til å spille igjen, sier hun til NTB.

I dagene før turneringen har hun også funnet tid til å følge norske vinterhelters OL-innsats i Sotsji.

- Jeg følger med som en hauk. Alt med norsk deltakelse er kult.

I Australian Open slår Suzann Pettersen ut onsdag kveld norsk tid (8.05 torsdag lokal tid).

(NTB)

Hele Norges coronakart