Tutta skrev golfhistorie

Suzann Pettersen (21) var på vei mot et soleklart tap mot amerikanske Michele Redman (37) da alt plutselig stemte fem hull før slutt.

Tutta vant de fem siste hullene i sin singlekamp i prestisjefylte Solheim Cup, og reddet uavgjort i sin kamp. En prestasjon som gjør at hun skriver seg inn i historiebøkene til Solheim Cup. Maken til opphenting har nemlig aldri tidligere funnet sted i det prestisjefylte oppgjøret mellom Europas og USAs beste kvinnelige golfspillere.

- Jeg tror ikke noen ventet at denne kampen skulle gå helt til det 18. hullet. Det ble som et spark i ræva da chipen på det 14. hullet gikk i, og plutselig stemte alt. Nå er jeg bare stolt, sa en tydelig rørt Suzann Pettersen til Sky Sports etter den spennende duellen.

Suzanns personlige manager, Jan Ove Nystuen, la ikke skjul på hva han syntes om opphentingen.

- To vinnere

- Det er to vinnere her: USA og Suzann. Og dette viser hvilket potensial som bor i den jenta, skryter han.

Den svenske TV-kommentatoren Christer Ulfbåge sa det slik:

- En historisk opphenting. Kanskje snakker vi fortsatt om denne prestasjonen om 30 år.

Tutta var den yngste spilleren i årets Solheim Cup, men ble likevel vist stor tillit ved at hun fikk spille tre kamper. Med følgende fasit:

En seier, ett tap og en uavgjort.

- Det er bare å nyte nå. Vi hadde som mål å komme hit, og så avslutter Suzann med stil til de grader, sier Jan Ove Nystuen.

Europa tapte

Tuttas halve poeng var likevel ikke nok til å redde seieren for Europa. Europa ledet 9- 7 foran gårsdagens 12 avsluttende singlekamper, men amerikanerne slo voldsomt tilbake. USA vant Solheim Cup sammenlagt med sifrene 15 = mot Europas 12 = - og tok dermed tilbake tronen.

TIDENES OPPHENTING: Suzann Pettersen.