Tutta skuffa over Solheim Cup-avslag i Norge

- Veldig synd.

SKUFFA: Suzann Pettersen, her fra British Open, syns det var synd at ikke de økonomiske rammene ga rom for en søknad om Solheim Cup til Bogstad.Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB Scanpix
SKUFFA: Suzann Pettersen, her fra British Open, syns det var synd at ikke de økonomiske rammene ga rom for en søknad om Solheim Cup til Bogstad.Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB ScanpixVis mer

Suzann Pettersen måtte skuffet innse at Solheim Cup på Bogstad ikke blir en realitet i 2019. Hun håper erfaringene gjør at Norge er ett steg nærmere å arrangere storturneringen.

Denne uken ble det klart at Norges Golfforbund (NGF) og Oslo Golfklubb ikke får statlig støtte til å arrangere Solheim Cup. Turneringen spilles mellom Europa og USA og er kvinnenes svar på Ryder Cup.

- Det var veldig synd at NGF ikke klarte å få på plass de økonomiske midlene. Det hadde vært helt rått med Solheim Cup på hjemmebane. Jeg håper Golf-Norge bruker erfaringene som er gjort til å søke igjen ved en senere anledning. Dette arrangementet fortjener golfinteresserte nordmenn å få med seg, sier Pettersen i en pressemelding.

Den norske 34-åringen var en naturlig del av årets europeiske lag som ble presentert av kaptein Carin Koch denne uken. Dermed er Tutta klar for turneringen for åttende gang.

- Solheim Cup er noe helt spesielt og er ett av årets desiderte høydepunkt. Jeg gleder meg veldig til å spille på lag med så mange fantastisk gode spillere, sier hun.

Denne uken spiller Pettersen LPGA-turnering i Portland. Det er hennes første turnering etter at hun lenge var med å kjempe om seieren i British Open.

- Portland er god karma. For det første har turneringen gitt meg mange gode resultater, blant annet to seirer. For det andre er det alltid spennende å se hva Nike har på agendaen, sier Tutta om byen hvor hennes personlige sponsor har hovedkontor.

Turneringen starter torsdag og avsluttes søndag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram