SLO SEG OPP: Suzann Pettersen har hatt jevn stigning denne uka. Det endte med tredjeplass i Texas.Foto: Scott Halleran/Getty Images/AFP
SLO SEG OPP: Suzann Pettersen har hatt jevn stigning denne uka. Det endte med tredjeplass i Texas.Foto: Scott Halleran/Getty Images/AFPVis mer

Tutta slo seg til 3. plass

Rettet opp en dårlig start med 66-runde.

Suzann Pettersen gikk en sisterunde på 66 slag og spilte seg opp til tredjeplassen i LPGA-turneringen i Texas i helgen. Det var hun fornøyd med.

Sørkoreanske Inbee Park tok seieren i turneringen med 271 slag totalt. Hun var tre slag bedre enn Pettersen. Carlota Ciganda sikret Spania annenplass og slo den norske favoritten med to slag. Totalt gikk Tutta fem slag under par.

- Dette har vært en solid uke i Texas, tvitret Suzann Pettersen etter at turneringen var over søndag. Hun startet heller labert, men spilte seg opp for hver eneste runde.

Hun åpnet moderat med to 70-runder, men etter en sterk 68-runde lørdag spilte hun seg opp til 9.-plass. Søndag gikk det enda bedre, og dermed var hun på pallen etter at alle de fire rundene var unnagjort.

Ser framover For en drøy uke siden tok Suzann Pettersen sesongens første LPGA-seier på Hawaii. Nå fulgte hun opp med 3.-plassen i Texas, noe som betyr at hun er i glimrende form. Neste stopp for henne blir Kingsmill-mesterskapet.

- Jo, nå gleder jeg meg virkelig til Kingsmill, for jeg har gode minner derfra. Det er en flott bane som jeg liker godt. Det skal bli spennende å spille der igjen, skrev Pettersen på Twitter.

I den siste runden i Irving hadde hun boogie på det 11. hullet, mens det ble birdier på hullene nummer 2, 3, 4, 7, 15 og 18.

Frustrert - Jeg må vel bare innrømme at jeg ikke hadde så stor tro på seier da jeg startet på denne sisterunden, sa Inbee Park etter triumfen i Texas søndag.

- Jeg lå to slag på etterskudd og hadde en rekke birdiesjanser jeg ikke klarte å utnytte i begynnelsen av den siste runden. Det gjorde meg frustrert, sa den sørkoreanske jenta til nyhetsbyrået AFP.

Det var et par store feil fra spanske Ciganda som gjorde at Park kom med i kampen for alvor mot slutten av den fjerde runden.

- Jeg forsøkte å spille så tålmodig og sikkert som mulig, og på det siste hullet gikk alt min vei, sa Inbee Park, som også er best på verdensrankingen i golf for kvinner.

Den neste konkurransen på LPGA-touren går i Kingsmill i nærheten av Williamsburg i Virginia, der Suzann Pettersen har en seier å se tilbake på fra 2007.

(NTB)