GLISET TILBAKE:  Suzann Pettersen kunne smile etter gårsdagens runde. Foto: NTB Scanpix
GLISET TILBAKE: Suzann Pettersen kunne smile etter gårsdagens runde. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tutta slo tilbake etter skrekkrunde

Skjøt fart etter putterbytte.

Suzann Pettersen slo tilbake etter torsdagens skrekkrunde og hadde ingen problemer med å greie cuten i årets første majorturnering i California.

Med fredagens 68-runde har Oslo-jenta i det minste gitt seg selv en sjanse til å melde seg på i toppsjiktet igjen, men hun er avhengig av en kjemperunde lørdag for at det skal kunne bli en realitet.

Tutta ligger på 30.-plass halvveis. Dermed klatret hun hele 55 plasser fra åpningsdagen. Ifølge henne selv kom løftet takket være et bytte av putter.

- Det var putterbyttet som utgjorde hele forskjellen. I dag følte jeg at jeg kunne sette alle putter. I går (torsdag) var jeg ikke i nærheten. I dag føltes det som omtrent alle ballene hadde en sjanse til å gå i. Jeg føler jeg har gjort et veldig bra bytte, sa Tutta til Norsk Golf.

- Du kan jo spørre hva f? jeg har gjort med den andre putteren. Den skal i hvert fall ikke med hjem i bagasjen, la hun til.

Løsnet Pettersen startet dagen med tre par, men en bogey på hennes fjerde hull (banens 13.) gjorde utsiktene dystre. En birdie på det niende hullet for dagens snudde opp ned på alt, og på de siste ni hullene storspilte Tutta.

Birdier på dagens 11., 14., 15. og 18. hull gjorde at hun gikk på fire slag under par, og med det er Pettersen tilbake på par totalt. Hun var godt innenfor cut-grensen med fire slag.

Pettersen er sju slag bak ledende Kim Sei-young. Sørkoreaneren er i føringen to slag foran amerikanske Morgan Pressel.

Tutta startet majorturneringen med en runde på fire slag over par torsdag. Da fikk puttingen skylden, men fredag hadde Tutta 28 putter, åtte færre enn på førsterunden.

(NTB)