Tutta smadret europatour-rekord

Leder suverent, 22 slag under par.

Suzann Pettersen dominerer i sin gjesteopptreden på europatouren i golf. Lørdag satte hun rekord for beste resultat etter 54 hull.

«Tutta» leder med seks slag foran sisterunden i det åpne sveitsiske mesterskapet. Etter en åpningsrunde på 67 slag har hun gått de to neste på 63 og 64 slag.

Hun tangerte banerekorden på 2.-runden fredag og var bare ett slag dårligere lørdag. Hun hadde sju birdies og en eagle, mot bare en bogey. Med 194 slag totalt er hun 22 under par. Dermed knuste hun europatourrekorden til Karrie Webb, som i British Open i 1997 brukte 198 slag på de tre første rundene (18 under par).

Rekorden for fire runder tilhører Laura Davies og er 25 slag under par. Fortsetter Pettersen i samme spor søndag, ryker den rekorden.

- Det er ikke rekorder som driver meg. Jeg har mine egne små mål, så får vi se hvor det fører meg, sa Suzann Pettersen til europatourens nettsted.

- På denne banen handler det om å være aggressiv. Åtte under par er bra, men det føles som det kunne vært enda bedre. Det gikk ikke like lett som i går.

18-årige Amy Yang fra Sør-Korea er nummer to. Hun greide hull-i-ett på 7. hull lørdag. Gwladys Nocera hadde også en god lørdag og senket banerekorden hun delte med Pettersen takket være en 62-runde.

(NTB)

I STORFORM: Suzann Pettersen er i en klasse for seg i Sveits, og leder med leder med seks slag foran sisterunden i det åpne sveitsiske mesterskapet. Foto: AP
I STORFORM: Suzann Pettersen er i en klasse for seg i Sveits, og leder med leder med seks slag foran sisterunden i det åpne sveitsiske mesterskapet. Foto: AP Vis mer